Da samlingen på Arcos var overstått, ble jeg igjen for å trene sammen med Fredrik Jullum og Peter Kaensche, og som om ikke den foregående uken hadde vært intens nok treningsmessig, opprettholdt vi hardkjøret ut denne uken også.

Med flere jevne intense matcher både på nærspills-greenen og ute på banen gikk dagene lynraskt unna, og før vi visste ordet av det var denne uken også over.

Peter og Fredrik, som skal spille tre Nordic League turneringer på rad fra og med denne uken, fløy hjem fra Malaga flyplass Torsdag morgen, mens jeg forflyttet meg videre til Al Caidesa Golf Resort, like i nærheten av Valderrama.

Jeg hadde nemlig fått tilbud fra landslagstrener Niklas Diethelm om å bli med Norges fremste juniorer i en turnering på en av Europas beste baner: nemlig Valderrama, en sjanse jeg ikke klarte å takke nei til.

Dermed flyttet jeg inn sammen med juniorene i noen leiligheter på Al Caidesa, hvor vi bodde under turneringsdagene.

Banen Valderrama, som jeg egentlig bare har drømt om å få spille frem til nå, svarte så til de grader til forventningene, og var en fantastisk opplevelse å få lov til å spille. Sammen med en gjeng ivrige, positive, og treningsvillige juniorer fikk jeg brynet meg på «Europas tøffeste bane» i tre solrike dager, og fikk virkelig erfare hvor brutal banen var om man er litt upresis fra tee.

Dette var tilsynelatende noe som ikke påvirket unggutten Kristoffer Reitan, som stakk av med seieren i turneringen etter en sterk sisterunde på -1!

Jeg synes for øvrig det er utrolig kult å se hvor bra norsk juniorgolf begynner å bli, og selv om Norge er en liten golfnasjon på verdensbasis, tror jeg at det harde arbeidet norske spillere (både på proffnivå og juniorsiden) legger ned, vil føre til at vi bare vil fortsette å vokse i fremtiden!

Personlig har jeg som noen vet slitt med en lite samarbeidsvillig kropp rammet av et utmattelses virus, som var grunnen til at jeg dessverre ble nødt til å trekke meg fra turneringen på Valderrama før siste runden.

Etter minimalt med trening siden midten av Januar i et forsøk på å bli frisk, innrømmer jeg at det er nok så frustrerende å igjen måtte stoppe av hensyn til kroppen. Jeg har fått klar beskjed om ikke å presse meg ytterligere om symptomene skulle dukke opp, så av den grunn ble jeg dessverre nødt til å kaste inn håndkle.

Med sesongstarten like rundt hjørnet, og en golf-form som fortsatt er preget av en lang ufrivillig treningspause, er vel ikke dette akkurat drømmescenarioet jeg hadde håpet på. Men etter litt behandling, rolig teknikktrening, og hvile, regner jeg med å komme sterkere tilbake!

Som Graeme McDowell sa i seiersintervjuet sitt etter å ha vunnet PGA Touren denne helgen, så «gir golf deg oftere juling enn et klapp på skulderen», så det er vel ikke noe annet å gjøre enn å krumme nakken og gå på videre.

 

Anders