Mikkelsen senior har ankommet, innspillsrundene er unnagjort og straks starter den (forhåpentligvis) lange veien mot spillerettigheter på neste års Web.com Tour. Spillet føles ganske bra, så nå handler det bare om å holde hodet kaldt og levere fire solide runder.

Banen vi skal spille, The Lakes at Castle Hills, er lang og krevende, men samtidig veldig rettferdig. I fjor var dette den banen med høyest score av alle banene som ble brukt i første steg av Q School, og jeg blir ikke overrasket om dette blir tilfelle også i år. Jeg vet imidlertid hvordan den skal spilles, så nå får vi bare håpe at slagene sitter og at puttene ruller i.

Forberedelsene har gått fint, bortsett fra en liten timeout i form av matforgiftning i forrige uke. Jeg ble heldigvis ikke satt ut av i spill i mer enn et par dager, og det ser ikke ut til at dette har hatt noen nevneverdig innvirkning på spillet heller.

I skrivende stund har ikke starttidene kommet, men jeg har sett på deltakerlisten at det er mange jeg kjenner fra før som skal spille her. De fleste som stiller til start her er minitourspillere med håp om å finne seg ny jobb, men det er også noen tidligere PGA og Web.com-spillere som prøver å finne veien tilbake til sin gamle arbeidsplass. I tillegg er det mange unge fjes som nylig har tatt steget fra college og inn i de profesjonelles rekker, så det er ingen tvil om at de fleste her kan spille god golf.

Det spilles fire runder uten cut, og i motsetning til tidligere er det nå over 30 spillere som avanserer fra de fleste banene. I fjor var det bare 19 som avanserte fra min bane, men denne endringen skyldes at man ikke lenger kan kvalifisere seg til direkte til PGA Tour´en via Q School.

Tidligere var steg to fylt opp med spillere som ikke beholdt sine spillerettigheter på PGA Tour året i forveien, men som slapp å spille første steg på grunn av tidligere bragder.
De som mistet PGA Tour-kortet er nå sikret plass på Web.com Tour uansett, og har derfor ingen grunn til å spille kvalifisering til denne touren.
Det samme gjelder de som gjorde det hyggelig på Web.com Tour, men ikke rykket opp til PGA. Disse spillerne fortsetter simpelthen på Web.com og kan ikke oppnå noe ekstra ved å spille Q School.

Siden det ikke er så mange ”friplasser” igjen i andre steg, er det altså betydelig flere plasser tilgjengelig for avansement fra det første steget enn tidligere.

Men fra en ting til en annen:
Det var utrolig hyggelig å notere seg at Jimmy Walker, en tidligere Baylorbjørn, tok sin første seier på PGA Tour forrige uke. Etter 188 starter med mange topplasseringer, var det høyst fortjent at han endelig tok sin første seier, og forhåpentligvis var dette bare den første av mange. Jimmy er en veldig hyggelig fyr som jeg har rådført meg med ved flere anledninger, så derfor er det desto kulere å se at han lykkes. Go bears!

Jeg har i grunn ikke så mye mer å melde, så da er det like greit å avslutte. Jeg skriver igjen her på norskgolf.no neste uke, forhåpentligvis med et positivt budskap!

For de som vil følge med, vil scorer og informasjon finnes her:
https://pgatq.bluegolf.com/bluegolf/pgatq13/event/pgatq1319/index.htm

Joakim