Jimmy spilte golf for samme universitet som meg selv, og forlot Baylor University i 2001. Etter noen år på Nationwide Tour etablerte han seg etter hvert på PGA Tour, hvor han har fått en pangstart på årets sesong. Sammen med Phil Mickelson, Tiger Woods og David Duval er han nå inne på den ”historiske” listen over spillere som har vunnet hele tre av de første åtte turneringene i en sesong på verdens største tour.

Jeg har fått muligheten til å tilbringe tid med Jimmy ved flere anledninger, og har selvfølgelig prøvd å lure med meg så mye lærdom som mulig. Da jeg ble ferdig på Baylor i 2012 var han veldig imøtekommende, og svarte velvillig på spørsmål om overgangen fra collegegolf til å spille mot de profesjonelle. Slike folk er det veldig lett å unne suksess, så jeg gleder meg naturligvis stort over hans enorme fremgang. Å se at en spiller som har gått samme vei som en selv lykkes på denne måten, er samtidig veldig motiverende.

Mens mange elsker snø og skulle ønske vinteren varte hele året, er jeg helt på motsatt ende av skalaen. Det føles som en evighet siden sist jeg spilte en turnering, så jeg håper inderlig at tiden frem til sesongstart går fort. Nøyaktig når og hvor jeg starter er foreløpig litt uvisst, men jeg vet uansett at 2014-debuten ikke kan komme så mye som en dag for tidlig.

Texas er som regel et ganske trygt valg om man ønsker å spille golf om vinteren, men slik har det ikke vært i år. Mange dager har gått tapt til frost og stengte golfbaner, og jeg merker at jeg begynner å bli veldig utålmodig. Det positive er selvfølgelig at det har blitt mye ekstra tid til fysisk trening, men golftreningen kommer naturligvis i første rekke.

Mens vi venter på at sommeren og golfsesongen kommer til Norge, har vi i det minste OL å kose oss med. Selv er jeg mest opptatt av å se hvordan vi kan slå fra oss i hockey, så jeg gleder meg veldig til Zucca & Co kommer i gang for fullt. Med flere skader hos sentrale spillere i laget tror jeg det kan bli tøft å yppe seg mot de aller største nasjonene, men man vet jo aldri . . .

Jeg har sett at det har vært en del klaging rundt TV2s reklameavbrudd i OL-sendingene, og vi har kanskje vært bortskjemt med NRK når det gjelder akkurat dette. Om det er noen trøst kan jeg i alle fall informere om at NBC opererer med like mye reklame som ellers på amerikansk TV, så når det kommer til stykket har vi nok ikke så mye å klage over i Norge.

Det er ganske morsomt å se hvordan de fleste vinterøvelsene, som langrenn, skiskyting og hopp må forklares ned til de mest åpenbare detaljer i disse sendingene. Amerikanerne er fanatiske når det kommer til OL, men vet samtidig veldig lite om hvordan mange av disse øvelsene fungerer. På golfbanen jeg spiller på er det ofte stappfullt i klubbhuset på søndager, når NFL snurrer på skjermen.

Denne søndagen var det også fullt av folk i klubbhuset, men da høydepunkter fra skiskyting kom på skjermen, var det mange som lurte på hva i all verden Tora Berger og gjengen holdt på med der de ”surret rundt i løypene med en rifle på ryggen.” Noen foreslo at denne grenen ville vært mye mer interessant dersom de hadde sluppet løs skadedyr av noe slag, slik at deltagerne kunne plaffe ned fem av disse før de fikk gå videre . . .

Da det kommet et sammendrag fra dagens langrenn, var det andre som mente at Northug måtte være en slags norsk gangster, da navnet hans tross alt besto av ordene ”Nor” og ”thug.”
Man skal høre mye rart!

Det får holde for denne gang – jeg er tilbake neste uke.

Joakim