PGA Catalunya

Etter et langt opphold fra golfen var det utrolig deilig å komme seg ut og få lagt ned litt ekte kvalitetstid på banen igjen.

Publisert

 PGA Catalunya er et fantastisk anlegg bestående av to kvalitetsbaner, en bra driving range, flere putting greener, og et nærspillsområde av ypperste klasse. Anlegget ligger i nærheten av den lille byen Girona, kun en times kjøring nord-øst for Barcelona.

Sammen med den selvsikre og til dels spydige konkurransemannen Knut Børsheim fikk jeg både trent og matchet meg bra denne uken. Selv om jeg naturligvis følte meg litt rusten etter det lange sykdoms-avbrekket, likte jeg den positive utviklingen i spillet mitt.

Golf er jo som kjent en individuell idrett, og det er den evigvarende selvstendige kampen golfen byr på som i mine øyne gjør denne sporten så utrolig interessant.

Uansett om man spiller bra eller dårlig tror jeg det er viktig å ikke la seg påvirke for mye av resultatene fra uke til uke, men heller ta med seg erfaringene man opparbeider seg og bruke de til egen fordel ved neste anledning.

Til tross for at jeg etterhvert har opparbeidet meg en god del golf erfaring føler jeg meg fortsatt ganske fersk i «proff-sirkuset», og har mange tanker og spørsmål rundt nettopp dette.

Derfor synes jeg det var utrolig kult og nyttig å kunne tilbringe en uke på treningsleir med Knut, som vet hva som skal til for å spille på det øverste nivået, og som på ingen måte er fremmed for å dele erfaringer. 

Mye av det vi diskuterte denne uken omhandlet trening, og hvordan treningstiden bør disponeres for at man skal få mest mulig ut av den. Mye av dette er naturligvis individuelt, men essensen er å finne en balanse i treningen, så man kan utvikle seg på lang sikt samtidig som man presterer fra dag til dag.

Det er i hovedsak to forskjellige kategorier innenfor golf-trening sånn som jeg ser det, og disse består av teknikktrening og måltrening.

Teknikktreningen handler i utgangspunktet om å gjøre selve sving-bevegelsen best mulig, uten at balltreff og ballbane er særlig relevant. Under denne prosessen kan det være fint å bruke speil og/eller videokamera, slik at man kan få en bekreftelse på at man gjør det man prøver på.

Måltreningen derimot, dreier seg om å slå ballen mot ulike mål med forskjellige køller, og bruke den svingen man har til å utføre slaget best mulig. Dette er til syvende og sist det golf handler om i konkurransesituasjon, og derfor tror jeg også at dette er veldig viktig å trene på. 

Ved å gå gjennom sin fulle pre-shot rutine, og prøve å visualisere hvert slag så nøyaktig man kan, relaterer man treningen på rangen til det man gjør på banen. 

Det er fort gjort å falle tilbake til teknikktreningen om man har slått et par dårlige slag som ikke gikk mot målet, men skal man lære seg til å «spille med det man har» tror jeg det er lurt å trene måltrening selv om svingen ikke alltid føles helt perfekt. For det gjør det ytterst sjeldent uansett!

Har man først satt av en time til trening på driving-rangen, kan man for eksempel bruke de første 30 minuttene til å jobbe med teknikken, etterfulgt av 30 minutter der man sikter mot forskjellige skilter og flagg. 

Hvis man etterhvert skulle føle at man mestrer det ene bedre enn det andre, kan man eventuelt tilpasse treningsmetoden etter hva man trenger.

Trening gjør mester.

Anders

 
Powered by Labrador CMS