Jeg har vært heldig med en storebror som både er smartere enn meg og bedre enn meg i de fleste idretter, med unntak av golf muligens. Jeg har kanskje ikke spurt om så mange råd på veien, men jeg har hermet etter han og prøvd å være like god, like flink og av og til bedre. Han var en avgjørende faktor for at jeg startet med idrett og at jeg endte opp som golfspiller. Han var min stifinner og er på mange måter det enda, enten han vet det eller ikke…

Vi har startet på et nytt år, og mange sier at det er med blanke ark. Den følelsen har aldri jeg hatt, men jeg liker tanken. Tenk om alt det kjipe som skjedde i fjor kunne være glemt, og vi hadde et ubrukt canvas foran oss som ventet på det første strøket med penselen. Uansett….det vi kan ta med oss fra året som har gått er lærdom. Hva var bra og hva ønsker jeg å gjøre bedre eller annerledes? Da jeg spilte profesjonelt, brukte jeg desember til å evaluere hvordan sesongen hadde vært. Hva var bra, hva var mindre bra, og hva måtte til for at jeg skulle nå de hårete målene jeg skulle sette meg for neste sesong. En slagplan ble lagt, og jeg tok fatt på det nye året med store drømmer i hodet og med høye draw’er i henda.

2013 kan fort bli det mest spennende året i norsk golf noen gang! Vi har spillere på de største tourene i USA, Europa og til og med Asia. Vi har få profesjonelle spillere i Norge, men de vi har er i gjengjeld veldig gode! Suzann Pettersen hadde en fantastisk avslutning på fjorårssesongen og vil ha spilt på seg mye selvtillit når hun nå tar fatt få en ny sesong. Jeg leste hennes mål og handlingsplan som hun skrev da hun var 16 år, og det er ikke tilfeldig at hun er der hun er i dag. Det var imponerende lesning og veldig målrettet og reflektert skrevet av en jente på 16 år!

I år får hun selskap av sin klubbvenninne Marita Engzelius på LPGA Touren. Marita spilte seg til status på LPGA rett før jul og får forhåpentligvis stille i rundt ti turneringer i år. Det er imponerende gjort av Marita som kommer rett fra collegegolf og inn i proffsirkuset!

Espen Kofstad er godt i gang med sesongen allerede, og etter hans forrykende 2012 sesong, pegger han opp ballen med en god dose selvtillit han også. Han har gjennom sitt spill i fjor, en veldig solid kategori på Europatouren i år, og det gir en stor trygghet på veldig mange måter. Han vet hvilke turneringer han kommer med på og kan planlegge deretter. Han vet at han har god tid og trenger ikke stresse frem resultater, det er en viktig følelse å ha. Tipper han koser seg der ute med «guttaboys»!

Den siste bomben i golf-Norge sto Elias Bertheussen for! Han ble nr.21 i finalekvalet til Asiatouren og har dermed spilt seg til full status på den touren. Per Haugsrud spilte tre år på den touren i sin tid, så han har tråkket opp løypa for Elias. Så nå skal gutten fra Trøndelag, med de beste hendene i golf, ut på tur!

Vi har i tillegg to spillere med full status på LET i år. Marianne Skarpnord får selskap av Cecilie Lundgreen i år, noe som vil hjelpe begge til en god sesong. Det er alltid bedre å være flere der ute, med reising, trening og sosial omgang.

Knut Børsheim spiller på Challengetouren i år etter å ha røket ut fra Europatouren i fjor. Han kommer til å få selskap av Anders Engell på en del av turneringene. På WEB.com touren i USA har vi Drammens stolthet, Joakim Mikkelsen. Han er klar for sitt første fulle år som profesjonell og det skal bli spennende å følge med!

Som dere ser er det norske flagget representert i alle hjørner av verden i år og det skal bli spennende å følge alle sammen! Det er en ny tilværelse for de fleste av dem, med mange nye inntrykk og opplevelser. Selv om det kanskje er mest lærdom å trekke ut av de negative opplevelsene her i livet, så la oss håpe at det blir så få av dem som overhode mulig for våre spillere i år. Som en rutinert, avdanka proff skal jeg ikke komme med noen råd om hva de bør gjøre og ikke gjøre. Jeg tror de har god kontroll på det de gjør og må gjennom sine opp- og nedturer for å få med seg den bagasjen de trenger for å ta videre steg. Men jeg håper de kan bli sine egne stifinnere der ute, tørre å ta sjansen når den byr seg, følge hjertet og ta valgene som trengs å tas for egen vekst og utvikling. Man blir ingen leder av å følge flokken, så finn din vei og hold den!