Putterutvalget i årets utstyrstest* representerer mangfoldet i dagens marked. Vi hadde både «armlock» hvor man låser skaftet inntill underarmen, motvektsputtere og vanlige skaft. Tykke og normale grep. Tradisjonelle hoder og moderne romfartøy. Helstål og insert. Det er lett å merke at produsentene ser på motvekt som det neste store. Samtidig er putter en kølle preget av tradisjon. De kan ikke kutte gamle modeller.

Det betyr gode tider for alle som liker å eksperimentere med den korteste – i hvert fall for noen – køllen i bagen.

Odyssey, Ping, Radius, Bputters, Bettinardi, TaylorMade, Cleveland, Wilson og Scotty Cameron sendte puttere til testen vår.

Puttertest 2015

Vanskelig testing

Jern er den mest krevende og slitsomme testen. Puttere er sammen med wedger den vanskeligste. SAM Puttlab er det beste verktøyet, med pris som står i stil. Siden vi ikke så for oss å spise nudler hver dag resten av året måtte vi gjøre det enklere. Vi satser på større antall testere og gjentagende øvelser, og mener å ha skapt et godt bilde av testens puttere.

Et av de viktigste punktene er hvordan vi etter testing i veldig mange tilfeller har akkurat samme mening om en putter. Styrke i antall og metodiske framgangsmåter gjør oss selvsikre. Vi hadde meget gode forhold under testingen. Både treningsgreen og bane var i flott stand. 12 på stimpen betyr at det rullet godt og jevnt.

Litt konkurranse og moro må vi ta oss tid til. En vennskapelig runde på Quinta do Lagos fantastiske minigolfbane, med testputterne. Alle hull er kopier av kjente golfhull. Avslutningen er TPC Sawgrass #17, med hopp over vannet. En av våre svenske venner tok seieren etter hole in one i omspill. Vi kan anbefale en runde eller tre på denne banen dersom du er her på ferie eller golftur.

Quinta do Lago minigolf

 

Betraktninger

  • Ingenting irriterte oss mer enn dårlig grep. Det er like viktig som det første du sier på det første stevnemøtet. Dårlig førsteinntrykk setter standarden. I år var det veldig mye bra, men noen sviktet og
  • Ikke undervurder et godt headcover. Du drar putteren fram på hvert eneste hull, med mindre du senker innspill eller chip. Kvalitetsnivået er høyere enn før, men dårlig borrelås og svake magneter irriterte oss kraftig.
  • Armlock er et veldig spesielt konsept. Matt Kuchar er den fremste brukeren av teknikken, og et bevis på at det fungerer. Vi som hadde lite eller ingen erfaring slet voldsomt med å tilpasse oss. Det er en teknikk som kan kreve store endringer i alt ved puttestilen din.
  • Vi la ekstra vekt på motvekt. Disse putterne har litt lange skaft med mye tyngde, og ofte tyngre hoder enn standard. Vi har tidligere sagt at denne typen putter krever trening. Testingen bekreftet dette. Spillere som hadde erfaring med dem presterte bra fra første stund.
  • De tykke SuperStroke-grepene var med. Meningene er delte, og med så mange forskjellige tykkelser gjør de det unødvendig vanskelig for kundene.

Grep og skaft puttertest 2015

Røverkjøpet

Vi må få lov til å kalle en putter til 900,- for et røverkjøp.

Wilson Infinite består av mange modeller. Vår testputter var en South Side. Den presterte utrolig godt under testingen. Forrige turnering på PGA Tour viste at vi var inne på noe. Padraig Harrington vant Honda Classic, med en South Side i bagen. Vår putter skal ha blitt laget med nøyaktig samme spesifikasjoner som Harrington spiller med. 

Å trekke konklusjoner basert på dette er å strekke seg vel langt, men et litt artig poeng var det jo.

De fraværende

TaylorMade har i skrivende stund ikke sluppet alle nyheter for 2015. Det må vi akseptere, og vi hadde tross alt med en motvektsputter i Daddy Long Legs.

Nike kunne dessverre ikke se at de hadde mulighet til å sende oss noen av deres spennende nyheter.

Vi kommer likevel garantert tilbake med tester av både TaylorMade og Nike sine puttere i løpet av våren!

*Den store utstyrstesten lanseres i årets andre utgave av Norsk Golf, som kommer i starten av april. I ventetiden frem til testen vil vi slippe ukentlige smådrypp og resultater.  Årets testpanel består av fem spillere med handicap fra 2 til 17. Norsk Golf har også brukt tilbakemeldinger fra spillere med høyere handicap for å få tilbakemeldinger på køller spesielt rettet mot denne gruppen.
Alle køller har blitt testet med radarsystemet Trackman.