Det blir lange dager med mye hardt arbeid, men samtidig er det selvfølgelig veldig givende å trene og konkurrere med resten av Team Norway. Den verste rusten etter vinterpausen ble skrapet vekk relativt raskt, og jeg tror de fleste syns det er befriende å komme ordentlig i gang med trening på grønt gress.

En typisk dag på samling ser slik ut:
Hver morgen klokken 07.00 har vi en fysisk treningsøkt i kjelleren til Suzann. Her går det mye i bevegelighet og magetrening, i form av øvelser med tau og egen kroppsvekt.

Etter frokost og en rask dusj drar vi til golfbanen rundt 09.30, hvor vi får frie tøyler til å trene på det vi ønsker selv. For min del har det blitt en del putting, og jeg begynner allerede å se resultatene av denne treningen ute på banen.

Innimellom slagene på drivingrangen og puttinggreenen, blir det også tid til noen interne konkurranser. Et av mine «store» mål for samlingen var å slå chippeguruen Bertheussen i en liten intermatch på nærspillsområdet . . . I skrivende stund har jeg vunnet to av to konkurranser der, så om ikke annet har jeg i alle fall oppnådd dette i løpet av vår lille Florida-visitt.

Klokken 12.30 spiser vi alle felles lunsj på golfbanen. Så langt har vi trent på David Leadbetters Golf Academy på en bane ved navn Champions Gate, men fra og med tirsdag skal vi tilbringe våre dager på Bay Hill.

Etter lunsjpausen drar de fleste av oss ut på banen for å spille. Også her har vi en del vennlige matcher, mest for å skape litt trykk og sørge for at det alltid er bra fokus og konkurranselik trening.

Innen vi er ferdig å spille er det som regel mørkt, og da bærer det til et lokalt treningssenter for dagens andre fysiske økt. Innholdet her varierer litt fra dag til dag, men på akkurat denne turen er vi så heldige at vi har med oss Eirik Hole fra Olympiatoppen, som passer på at vi trener riktig og hensiktsmessig. Noen kvelder går med til ren styrketrening med vekter, mens andre kanskje består av svetting og pesing på tredemølla.

Innen vi forlater treningsstudioet nærmer klokka seg 19.00, og etter en rask dusj drar vi alle for å spise felles middag.

Før middagen er ferdigspist rekker uret som oftest å vise 21.00, og da bærer det mer eller mindre rett i seng så man kan være uthvilt til å gjennomføre samme program neste dag.

At dette er en produktiv treningsleir er det med andre ord ingen tvil om, og vi er veldig heldige som får lov til å henge oss på Tutta her i Orlando. Dette er en perfekt start på 2014-sesongen, og denne lille samlingen setter en høy standard og danner grunnlaget for videre trening utover vinteren og våren. 

I skrivende stund er klokka 21.50 søndag kveld, så det drar seg mot leggetid for meg og romkamerat Espen Kofstad. Siden jeg ikke har noe mer å melde, passer det altså fint å avslutte ukens blogginnlegg nå.

Jeg er imidlertid tilbake som vanlig her på norskgolf.no neste uke!