”Don´t like the weather in Texas? Wait 15 minutes!”

Dette er et ordtak som brukes mye her borte, og det er slett ikke uten grunn. I løpet av de siste par dagene har jeg opplevd alt fra syv kuldegrader til 22 varmegrader, så det er med andre ord ikke så enkelt å spå hva slags vær man kan vente seg.

Kuldegrader, is og snøvær er på ingen måte vanlig kost for Texas, men i år har det vært mye rart vær så langt. Man må som kjent tåle å trene i alle slags forhold, men når det er frost i bakken og banen er stengt, er det i grunn ikke så mye man kan få gjort.

På dager hvor været blir litt vel ekstremt, fokuserer jeg bare enda mer på den fysiske treningen. Eirik Hole fra Olympiatoppen, som var med oss på samling i Orlando, har gitt meg relativt klare beskjeder på hvilke ting som må finpusses. Treningen legges naturligvis opp deretter, og om ikke annet får jeg dannet et bunnsolid fysisk grunnlag.

Heldigvis er det ikke kulde og fordervelse hver dag, så det blir jo tid til en god del golftrening også. I en såpass kompleks sport som golf må man alltid jobbe litt med alle deler av spillet, men puttingen får fremdeles ekstra oppmerksomhet hos meg. Jeg gleder meg til å få testet det jeg har jobbet på i turneringssammenheng, selv om jeg fremdeles har en lang vei å gå før jeg er ”spilleklar.”

Nøyaktig hvordan de neste månedene vil se ut er fremdeles litt vanskelig å vite, da jeg fortsatt ikke er helt sikker på når jeg skal operere nesa. Jeg vet heller ikke hvor lang tid det vil ta før jeg er tilbake i full sving etter dette lille inngrepet, så jeg må nesten bare ta det litt som det kommer.

Terminlista på Challenge Tour´en har omsider kommet ut nå, så jeg regner med at herr Rojahn i NGF er i full gang med å bytte til seg wild cards. Så fort han har oversikt over hvilke turneringer han kan skaffe oss innpass i, kan vi begynne å planlegge sesongen rundt Challenge Tour og andre turneringer.

Mitt mål for sesongen er selvfølgelig å skaffe meg solide spillerettigheter for 2015 gjennom de mulighetene jeg får i år. Med tanke på at jeg sannsynligvis vil få halvparten så mange starter som de med full kategori, blir dette en krevende oppgave i seg selv, men om man får det til å klaffe skikkelig i et par turneringer så er ikke veien opp så uhyre lang.

Norwegian Challenge på Miklagard blir selvfølgelig et høydepunkt for meg og de andre norske, og forhåpentligvis kan noen av oss være med på moroa oppe i toppen. Denne turneringen spilles fra 7-10. august. Resten av programmet for Challenge Tour i 2014 finnes her:

https://www.europeantour.com/challengetour/tournament/index.html

Det var alt for denne gang, men jeg er tilbake også neste uke.

Joakim