For meg personlig starter 2013 med et brak, for om allerede få dager skal jeg ut i ilden og spille Asia Tourens Q-School her i Hua Hin, Thailand. Både akklimatiserings prosessen og golfforberedelsene er nå iverksatt, og jeg begynner å glede meg skikkelig til å komme ut på konkurranse scenen igjen.

Selv om jeg anser meg selv som relativt bereist til tross for min enda unge alder, har jeg aldri tidligere fått muligheten til å oppleve Asia. Nå har det ser slik at som golfspiller så pleier man som regel ikke å se så mye mer enn golfbaner og hoteller uansett hvor man reiser, men på denne turen har jeg faktisk fått opplevd en hel del allerede.

Siden juletiden dreier seg i stor grad om familien, og jeg ønsket å reise til Asia allerede tidlig i romjulen, bestemte foreldrene mine og broren min seg for å bli med meg til Asia de første 9 dagene av oppholdet mitt. Vi landet i Bangkok 27. desember, og satt av halvannen dag til sightseeing i Bangkok før vi kjørte ned til Hua Hin. For meg, som heller foretrekker en dag på golfbanen fremfor hyppige ufrivillige konfrontasjoner med thailandske selgere på provisjon, fikk jeg sett mer enn nok av Bangkok’s evigvarende men sjarmerende storby-mas på halvannen dag, og er egentlig glad vi forflyttet oss raskt sørover. Vi fikk tatt en båttur oppover byens kjente elver, sett alle nødvendige severdigheter, besøkt ett av mange shopping sentere, og kjørt mopedbiltaxi i «Formel 1» fart gjennom store deler av byen.

Nå har vi altså vært i Hua Hin noen dager, hvor jeg har muligheten til å tilbringe etterlengtet tid på golfbanen, mens resten av familien kan slappe av og nyte en velfortjent ferie. For å forberede meg til kvallet bruker jeg mye tid på og rundt greenene, slik at jeg vender meg til det strie Bermuda-gresset som de fleste Thailandske golfbaner er dekket av. Kjennetegnet ved Bermuda-greener er at de ofte har mye «grain» som gjør det ekstra utfordrende å lese dem, så da gjelder det å få lagt inn nok timer til at man føler seg komfortabel på greenene. I tillegg prioriterer jeg også å spille mye, slik at jeg kommer meg tilbake i scoring-modusen igjen.

Som jeg snakket om i mitt forrige innlegg, så synes jeg det er viktig å klare å fokusere på å spille golf når man spiller turnering, og ikke nødvendigvis henge seg opp i for mange tekniske detaljer. Dette er naturligvis spesielt relevant for oss norske golfere tidlig på sesongen, siden de fleste av oss jobber teknikktrening innendørs gjennom store deler av vinterhalvåret. Spille mye og dermed bearbeide «touchen» er i alle fall det treneren min og jeg har tro på i forberedelses-fasen, så jeg håper at dette vil hjelpe meg til å bringe frem god-formen de neste ukene!

Til slutt vil jeg legge til at jeg synes det var utrolig kult å lese om de norske juniorene som storspilte i Florida denne julen! Pallplasseringer for både Jarle Volden og Kristoffer Reitan i et sterkt internasjonalt felt er ikke annet enn imponerende, og det skal bli spennende å følge med på hva disse gutta, i tillegg til de andre lovende norske juniorene, kan få til i fremtiden!

Vi snakkes i den neste uken av det nye året!

Anders