Det er vel ingen som gleder seg noe særlig til operere, men jeg ser derimot veldig frem til å bli kvitt ”allergisymptomene” jeg har slitt med de siste par årene. Dette er visstnok ikke noe avansert eller skummelt inngrep, så dersom alt går etter planen er jeg tilbake i trening allerede etter en drøy uke.

De fleste som følger med på golf, fikk nok med seg hvordan finalen i WGC Match Play artet seg. Victor Dubuisson, som vartet opp med de utroligste slag fra ørkenen i omspillet mot Jason Day, var nok et relativt ukjent navn for mange. Han var imidlertid toppranket som amatør for bare noen år siden, og i ”landslagsmiljøet” i Europa har han alltid vært kjent som en spesiell kar.

Da vi spilte junior-EM for lag i Danmark i 2007, var Victor ankermann på det franske laget. Denne turneringen spiltes med 36 hull slagspill som kvalifisering før lagmatchene kom i gang. Victor vant denne kvalifiseringen og dro det franske lasset med seg inn i A-pulje og kvartfinale.

Det som mange reagerte på var imidlertid at han nektet å spille med de franske forbundsklærne, som var av merket Lacoste. Som ung ”hotshot” hadde han tydeligvis en eller annen avtale med Galvin Green, for mens resten av laget spilte i den hvite laguniformen, dukket Victor opp i røde bukser og svart overdel. Dette gjør deg nødvendigvis ikke så populær blant resten av laget eller startfeltet for øvrig, men det var tydelig at han ikke var så bekymret over det.

Da Frankrike ble slått ut i kvartfinalen, pakket Victor snippesken og reiste avgårde alene. Å spille om noe annet enn seier var han overhodet ikke interessert i, så det franske mannskapet måtte klare seg med en mann mindre resten av turneringen.
Ved senere anledninger orket han ikke å stille opp i slike mesterskap i det hele tatt.

Kommentator på Viasat, Per Haugsrud, sa ved flere anledninger at det virker som Victor ikke bryr seg om noe som helst ute på banen. Det har han kanskje helt rett i, for allerede som ung var det tydelig at han aktet å gjøre akkurat som han ville. Kanskje er dette golfens svar på Zlatan Ibrahimovic . . .

Ellers må jeg gratulere min far med seier i tippekonkurransen vi hadde i forbindelse med WGC Match Play. Sammen med en gjeng fra Drammen Golfklubb laget vi en liga på PGA Tour Fantasy Golf, og der tippet gamlingen at Jason Day skulle vinne. Der fikk han Jackpot, så jeg måtte pent ta til takke med andreplass!

I disse operasjonstider er det lite som foregår for min del, men så fort dette er unnagjort går det an å planlegge sesongstarten mer detaljert.

Jeg er altså tilbake neste uke, forhåpentligvis med nesa intakt!