Listen er satt opp i tilfeldig rekkefølge. 

 

1. Hippo Hex

 

Hippo er et ganske stort merke i England. De har vært villig til å tenke svært utradisjonelt i utviklingen av køller.. Firkantdrivere var en veldig stor greie for noen år siden. Kombiner dette og du får den merkelige saken Hippo Hex.

 

 

 

2. Power Pod

 

Trenger vi virkelig å si så mye om denne?

 

 

 

 

3. Tiger Shark Power Pod

 

Den moderne versjonen av Power Pod ser kanskje ikke like ekstrem ut ved første øyekast. Den vinner allikevel ingen skjønnhetskonkurranser. Spesielt effektiv skal den heller ikke ha vært.

 

 

 

4. Callaway FT-iQ

 

Designet med innflytelse fra Lamborghinis superbiler. Det sier egentlig alt. FT-iQ var en god driver, men baklyktene og firkantfasongen har gitt den et kanskje ufortjent dårlig rykte.

 

 

 

5. Alien wedge

 

Idiotsikker wedge som skulle hjelpe deg ut av bunkeren. Prinsippet er at utformingen får køllehodet til å gli perfekt gjennom sanden uansett hva du gjør, med påfølgende god ballkontakt som resultat. Hull i stedet for riller blir stadig brukt av kjente wedgeprodusenter når de skal lage kule konseptkøller.

 

 

6. Slingers

 

Deres fulle navn er Lil David Slingers. En gang visst nok et ganske ettertraktet jernsett. I dag ikke mer enn en vits. Du finner dem til ganske lav pris på eBay.

 

 

 

7. The Hammer 1

 

The Hammer er en av tidenes mest kjente TV-shop-køller. Nei – den er absolutt ikke bra. Vi har hatt en. Nei – det hjelper ikke å rope ‘Poooowwww’ når du slår en golfball. Du skulle tro det når du ser The Hammers talsmann, Jack ‘The Hamm’ Hammer. Køllens kultstatus skyldes på ingen måte prestasjonene på banen, men heller Jacks utrolige reklamer.

 

 

 

 

8. The Hammer 2

 

Det gikk ikke så mye bedre med denne.

 

 

9. Cleveland VAS

 

Forferdelig stygg, men når vi ser den i dag kan vi faktisk kjenne igjen noen designtrekk som vi finner i enkelt jern og wedger.

 

 

 

10. Bullet Hollow Point (navn korrigert)

 

Å kalle en kølle opp etter våpen og ammunisjon er kanskje ikke så smart. Å gi den vinger eller hale er like lite smart.