1. Håndkle på bagen. Det er alltid greit å ha, uansett om det er regn eller sol. Det gjør ikke noe om du må tørke av køllene med et vått håndkle, det er bare bra siden du gir dem en skikkelig vask.

 

Microfiber er stadig mer brukt og fungerer veldig mye bedre enn de tykke, myke som tidligere var standard.

 

 

 

2. Ekstra håndkle i bagen. Tørt håndkle er redningen for våte grep og hvis du blir våt selv. Ta med et lite håndkle fra badet. Du trenger ikke kjøpe golfprodusentenes egne.

 

3. Tørre sokker. Gjerne to par, ett til skifte halvveis og ett etter runden. Oppbevar dem i en vanntett pose eller plastpose med zip lock.

 

Kentwool er store på golfsokker i USA. Du er ikke nødt til å kjøpe slike, som denne spesialutgaven til Masters, men tynne ullsokker kan være greit å også når temperaturen ikke er spesielt lav.

 

 

 

4. Regnhatt. Eller annen form for vanntett hodeplagg. Det finnes egne golfhatter med solid brem rundt hele hodet.

 

5. Regnhansker. Nei, gule gummihansker fra oppvaskbenken er ikke det beste valget. Vi har testet mange regnhansker og Hirzl er vår anbefaling.

 

6. Vanntett bag. Hvorfor ikke bruke det hele året? De er lette og solide. Sun Mountain imponerte oss i fjor, i år har vi fått sansen for Big Max og deres bære- og trallebag.

 

7. Paraply. Alle trenger en paraply, ikke bare på golfbanen. Vi har erfaring med både billige og litt dyre golfparaplyer. De billige holder altfor ofte ikke mål mens de dyre tåler røff behandling, som å bli vrengt feil vei av vindkast.

 

 

 

8. Mappe til scorekort. Dette tilbehøret er undervurdert av norske golfere. Krøllete, våte og nesten uleselige scorekort er ikke bra. En billig mappe i kunstskinn kan bli en av dine beste investeringer. Hvis du vil ha noe med stil selges det håndlagde mapper i ekte skinn på nettsider og eBay.

 

 

 

9. Vanntette sko. Vi elsker gore-tex og det er en grunn til det. Hvis du liker å spille i regnet kan du vurdere å skaffe deg et par Nike Lunar Bandon. Litt høyere sko beskytter bedre. I Storbritannia er det forholdsvis utbredt med vinterstøvler. 

 

10. Regntrekk eller regntopp. Har du tralle eller bruker bil er helt trekk til bagen det riktige valget. Hvis du bærer er det mest praktisk å bruke toppen som sannsynligvis fulgte med bagen da du kjøpte den. Har du ikke den kan du kjøpe ny. Dere som følger punkt 6 kan overse punkt 10.

 

Hvis været blir så voldsomt som dette foreslår vi en runde på simulator.