Caddyshack/Høl i hue (1980)

(Komedie)

Denne kultfilmen er en klassisk slapstick-komedie med blant annet Chevy Chase og Bill Murray i hovedrollene. Filmen handler om de komiske hendelsene på en eksklusiv golfklubb. Alle medlemmene er velstående og ekstrentriske, mens klubbens ansatte er fattige og ikke like eksentriske. Hovedkarakteren er «Danny»: en caddie som vil gjøre nesten hva som helst for å tjene nok penger til å gå på college. Vi følger også en greenkeepers frustrerende jakt på en plagsom jordrotte.

*IMDB-rating: 7,3/10

 

 

Tin Cup (1996)

(Drama)

Redaksjonens favoritt. Kevin Kostner spiller Roy «Tin Cup» McAvoy – en mislykket og alkoholisert proff som bor og jobber på en sliten driving range i Texas. En av hans elever, den kvinnelige psykologen Dr. Molly Griswold (Rene Russo) viser seg å være kjæresten til PGA Tour-stjernen Davis Simms (Don Johnson), som tidligere spilte collegegolf med McAvoy. Han finner raskt ut av McAvoys svakhet: Hans manglende evne til å takke nei til et veddemål. McAvoy forelsker seg samtidig i Molly, og bestemmer seg for å bli hennes pasient. For å vinne hennes respekt forsøker han å kvalifisere seg til U.S. Open. Han viser seg raskt å bli en publikumsfavoritt. 

IMDB-rating: 6,4/10

 

 

The Short Game (2013)

(Dokumentar)

The Short Game var Netflix sin første egenproduserte dokumentar. Her følger vi noen av verdens beste syvåringer mens de trener mot verdensmesterskapet på Pinehurst Golf Course i North Carolina. Barna har holdt golfkøller siden de lærte å gå, og på bagen har de sine foreldre som mildt sagt kan beskrives som av det overivrige slaget.

IMDB-rating: 7,4/10

 

 

Tiger (2021)

(Dokumentar)

Denne HBO-dokumentaren om Tiger Woods tar for seg hele karrieren til tidenes beste golfspiller, både på og utenfor banen. Her får du et innblikk i veien hans til å bli et globalt ikon, fallet fra toppen og den spektakulære veien tilbake igjen.

IMDB-rating: 7,9/10

 

The Greatest Game Ever Played (2005)

(Drama)

Arbeiderklassegutten Francis Ouimet fikk under U.S Open i 1913 muligheten til å spille mot mesteren fra 1900, engelskmannen Harry Vardon. De har begget måttet kjempe for å vinne respekt i det engelske overklassesamfunnet.

IMDB-rating: 7,4/10

 

 

SEVE – The Movie

Den gripende historien om hvordan Severiano Ballesteros kjempet seg fra trange kår til å bli en av tidenes beste og mest karismatiske golfspillere. Filmen kombinerer dokumentariske klipp fra Seves karriere med skuespiller José Luis Gutiérez’ dramatisering av Seves oppvekst og ungdomstid hjemme i Pedrena.

IMDB-rating: 7,1/10

 

 

The Legend of Bagger Vance (2000)

(Drama)

En desillusjonert krigsveteran, kaptein Rannulph Junah (Matt Damon) blir motvillig med på å spille en runde golf. Han synes golfen er meningsløs, helt til hans caddie, Bagger Vance (Will Smith) lærer ham nøkkelen til det «autentiske golfslag». Dette viser seg å være den samme nøkkelen for å mestre enhver utfordring og finne meningen med livet.

IMDB-rating: 6,7/10

 

Happy Gilmore (1996)

(Komedie)

En mislykket hockeyspiller (Happy Gilmore spilt av Adam Sandler) finner ut at han klarer å slå en golfball milevis lengre enn alle andre. Han kvalifiserer seg til PGA-touren for å tjene penger til å kjøpe tilbake huset hans bestemor har blitt kastet ut av. Bakdelen er at en hockeyspillers mentalitet ikke lar seg veldig godt kombinere med PGA-touren. Og spesielt ikke når tourens stjernespiller, Shooter McGavin gjør alt som står i sin makt for å stikke kjepper i hjulene for Happy.

IMDB-rating: 7,0/10

 

Seven Days In Utopia (2011)

(Drama)

Robert Duvall spiller en av hovedrollene i denne filmen basert på boken «Golf’s Sacred Journey: Seven Days at the Links of Utopia» av David L. Cook. Historien starter med et pinlig tap i proffdebuten til Luke Chisholm (Lucas Black). Ting går fra vondt til verre når han kjører bilen gjennom et gjerde i Utopia, Texas. Gjerdet viser seg å være på eiendommen til Johnny Crawford – en rancheier og tidligere tourspiller som bestemmer seg for å hjelpe Luke. På ingen måte noe kunstverk av en film, men artig å se gjesteopptredener fra flere kjente golfprofiler.

IMDB-rating: 6,1/10

 

 

Bobby Jones: Stroke of Genius (2004)

(Drama)

Jim Cavieziel portretterer en av tidenes største legender innenfor golfsporten – Bobby Jones. Stroke of Genius er historien om Jones som overvinner sitt voldsomme temperament, intense lidenskap og perfeksjonisme for å mestre golfsporten og vinne The Grand Slam – alle majorene i en og samme sesong.

IMDB-rating: 6,7/10

 

 

A Gentleman’s Game (2002)

(Drama)

Mason Gamble spiller Timmy, en 13-åring som har potensiale til å bli en fantastisk golfspiller. Med hjelp fra sin far, lærer han seg golf ved å gå caddie for noen av byens beste spillere. Timmy blir tatt under vingene til en tidligere golfproff, som gir ham en innføring i både livet og golfsporten.

IMDB-rating: 6,4/10