Kovelesky kom med i U.S. Women’s Open gjennom en kvalifiseringsturnering i West Palm Beach i Florida 11. mai, der to strake 70-runder på Banyan Cay Golf Resort sikret henne en plass mot verdenseliten på Olympic Club.

14-åringen er for tiden rangert som nummer 939 på verdensrankingen for amatører, og har blant annet vunnet to U.S. Kids-turneringer, IMG Academy Junior World Championship og seks topp-5-plasseringer på den profesjonelle minitouren hjemme i Florida.

Enda mer oppsiktsvekkende enn hennes allerede velfylte resumé er den kraftfulle svingen:

Kovelesky, som driver med CrossFit-trening i tillegg til golf, driver jevnlig ut de 17 år gamle guttene som hun pleier å trene med hjemme i Boca Raton, og med en snittlengde på cirka 265 meter med driveren kommer hun til å være blant de lengstslående spillerne under U.S. Women’s Open.

– Jeg gleder meg til å møte alle sammen. Jeg elsker å ha muligheten til å være her og se hvordan fremtiden min kommer til å se ut, sier stjerneskuddet til Golfweek.

Mens det hører sjeldenhetene til at tenåringer kvalifiserer seg til majorer på herresiden, har det vært langt mer vanlig på LPGA-touren. Ingen har vært yngre enn  Lucy Li, som kvalifiserte seg i en alder av 11 (!) år i 2014. Morgan Pressel, som kvalifiserte seg til U.S. Women’s Open i 2001 i en alder av 12, er for øvrig en av Koveleskys mentorer, og det er nettopp Pressels caddie som Kovelesky kommer til å ha på bagen under U.S. Open.

Skulle hun sikre helgespill denne uken, vil hun bli den yngste spilleren på 74 år som klarer cuten i U.S. Open-sammenheng.

NB! Oppdatert fredag: Kovelesky åpnet U.S. Open med en runde på ti over par og må dermed se langt etter helgespill. Melissa Reid og amatøren Megha Ganne leder på fire under par.

Følg turneringen her.