Ungjenta tar sikte på å fortsette siin fantastiske sesong i nord-vest-England denne uken. Ko startet året med seier i New South Wales Open i Australia da hun fortsatt var 14. To uker tidligere vant hun US Amateur-mesterskapet i Vancouver. Nå er hun ikke bare tidenes yngste vinner, men også den første amatøren til å vinne på LPGA-touren siden Jo Anne Carner i 1969. Denne uken spiller hun sin andre major for året.

Under tirsdagens pressekonferanse i forkant av British Open, sier Ko hun var ekstremt nervøs da hun fikk sin majordebut i US Open tidligere i år, hvor hun til slutt ble beste amatør på 39. plass.

– Det var en av de mest nervepirrende opplevelsene i livet mitt. Da jeg siktet opp putten min på det første hullet skalv jeg. Jeg klarte ikke å holde ballen rett på puttelinjen. Det var nok fordi det var en U.S. Open.

Hun sier erfaringen bare vil hjelpe henne denne uken, når det hele braker løs på torsdag.

– Det var min første major, og dette er min andre. Jeg vil nok være litt mer komfortabel nå, men fortsatt nervøs.

Hun tror Royal Liverpool kommer til å bli en real test.

– Det er en av de vanskeligste golfbanene jeg har spilt. Det blåste virkelig. På det første hullet jeg slo jeg til høyre ut i roughen. Andre slaget fortsatte opp langs roughen. Og igjen på det tredje slaget. Jeg anser meg selv som en som slår rett fra tee, men det var tøft!

Målet er fortsatt å klarte cuten, akkurat slik som da hun vant i Canada.

– Det er fantastiske spillere der ute, så jeg vil bare prøve å spille mitt beste og forsøke å klare cuten igjen og ta det derfra, sier Ko, som har sin trener Guy Wilson på bagen denne uken.

– Jeg har ikke vært hjemme på en stund, så det er deilig å ha treneren min her. Det er en lettelse. Noen ganger får man tildelt en ny caddie, men jeg kjenner Guy godt, så forhåpentligvis er vi en god kombinasjon.

Les også: Sensasjonell seier på LPGA-touren

(Kilde: ladieseuropeantour.com)