Det kommer frem i en undersøkelse Sports Illustrated har gjort, hvor de har bedt 70 PGA Tour-profiler si sin mening.

 

Les også: Forankring forbys fra 2016 

 

På spørsmålet «Burde forankring forbys på PGA-touren» sa 59 prosent av respondentene seg enig.

 

USGA og R&A annonserte forrige uke at forankring av putteren mit kroppen blir ulovlig fra 1. januar 2016. Forbudet kan ha dramatisk effekt på karrieren til mange spillere, og både Adam Scott, Ernie Els, Webb Simpson og Keegan Bradley har nylig vunnet majorturneringer bevæpnet med lange puttere. 

 

Les også: PGA Tour motsetter seg forankring-forbudet? 

 

PGA Tour-kommisjonær Tim Finchem fortalte under en pressekonferanse i februar at touren ikke støttet det foreslåtte forbudet. Det gjenstår fortsatt å se om touren vil implementere forbudet i turneringer. Europa-tourens George O´Grady har på sin side støttet regelforslaget.

 

57 prosent av spillerne i Sports Illustrateds undersøkelse sier PGA Tour burde være i sin rett til å operere med sine egne regler.

 

Colin Montgomerie, Rory McIlroy og Tiger Woods er blant spillerne som har uttrykt bekymring for en todeling av regelverket der proffer og amatører, eller de forskjellige tourene opererer med ulike regelverk. I spørreundersøkelsen mener imidlertid rett over halvparten av PGA Tour-spillerne at det bør være en todeling av regelverket. 

 

Spillerne i undersøkelsen ble stilt spørsmål rundt en rekke andre temaer, som Tiger Woods sin majorjakt, hvem som har den beste og styggeste svingen, økonomi, Twitter og alkohol for å nevne noe. Les alle svarene her

 

Les også: Montgomerie frykter ulike spilleregler

 

Les også: Kritikken mot langputterne overdreven