Det har som alltid vært knyttet stor spenning til hvordan Tiger Woods kommer til å prestere denne uken, og for første gang denne sesongen leverte han en bogeyfri-runde. Med 68 slag (-4) er Tiger på åttendeplass, tre slag bak australieneren Jarrod Lyle. Lyle leder med ett slag på de to amerikanerne Dustin Johnson og Nick Watney.

 

Albatross på Scott

Også Tiger hadde vært oppe i toppen hadde det ikke vært for mye uflyt på green de første hullene. Det ble par på de syv første, men scoren kunne fort vært tre slag lavere da hans birdieputter på det første, fjerde og femte hullet alle endret retning på hullkanten uten å gå i. På det åttende hullet skulle det endelig løsne. 

Herfra ble det fire birdies på de seks neste hullene, og med par på de fem resterende hullet kunne Tiger endelig signere for det som var en stabil runde fra start til slutt. Nå gjenstår det bare å se om han kan følge det opp de tre neste rundene.

 

Dagens snakkis konkurrerte Adam Scott og John Daly om, men sistnevnte trakk nok det lengste strået. Og deres prestasjoner var så langt på hver sin ende av skalen som det er mulig å komme

 

Adam Scott noterte seg for en runde på tre under par, til tross for fire bogeys som annulerte hans fire birdies. På det åttende hullet, et par-5 på over 500 meter spratt andreslaget hans et par ganger foran hullet før ballen rullet pent ned i koppen. På det tidspunktet var Scott en over for runden, men albatrossen sørget for at han plutselig var to under par etter halvspilt runde. Han ligger plassert på 14. plass.

 

Daly-kollaps

For de som har sett filmen Tin Cup, gikk nok manges tanker til filmens hovedperson Roy MacAvoy spilt av Kevin Kostner (se video under), da John Daly stod på det 11. hullet. Daly klartet ikke å unngå vannhinderet som omkranset fairwayen, og da syv baller på rad hadde blitt våte måtte Daly gå av banen. Da var bagen tom for baller, og reglene sier at man ikke får lov til å låne baller av en motspiller under en turnering. Og allerede før det 11. hullet kokte det i topplokket til Daly.

 

På det tiende gjorde Daly trippelbogey, etter å ha slått på feil ball ut av greenbunkeren. Dermed var han syv over par allerede før marerittet på 11. Etterpå var han ingen populær mann hos arrangøren.

 

– Jeg er ekstremt bitter og skuffet for måten han har behandlet denne turneringen på, sier turneringssjef Trevor Herden, og sikter til hvordan Daly stormet av banen etter at bagen var tom.

 

– Det begynner å bli en vane for ham. Vi er skuffet over holdningen hans, den er uprofesjonell. 

Herden forklarer at Daly ble invitert til turneringen fordi han er en tidligere majorvinner, men at dette er siste gang han får lov til å være med.

 

– Selv om tidene har forandret seg er han fortsatt en majorvinner. Men dette er siste gang vi kommer til å se John Daly her, konkluderte Herden.

 

Like etter trakk han også tilbake Dalys invitasjon til PGA Championship som skal spilles i Australia 24.-27. november.

 

Hva synes du om John Daly? Morsom fargeglatt, eller en mann som ødelegger for golfen? Bruk kommentarfeltet under og si hva du mener.