Det så mørkt ut for verdenslaget da de under foursomerundene lørdag formiddag tapte fire av de fem foursome-matchene. På det tidspunktet ledet USA 11-6, og verdenslaget hadde dermed kniven på strupen i ettermiddagens fourball-runder. Der leverte de endelig med tre seire.

Leverte gjorde omsider også Tiger Woods på formiddagen, da han i match mot Adam Scott og K.J. Choi fikk sin revansje. På lag med Dustin Johnson er det Tiger som har måttet dra store deler av lasset, og mot Scott/Choi ble matchen avjort da Woods rullet i en birdieputt på fem meter på det 16. hullet. Dermed ble det 3&2-seier til amerikanerne. 

På ettermiddagen skulle Tiger derimot bli påført sitt tredje tap for uken, da Kyung-tae Kim og Y.E. Yang snudde sin match etter å ha ligget bak etter halvspilt runde.

Ukens store overraskelse er det Jim Furyk som har vært. Amerikaneren har hatt en tøff sesong uten noen seiere, og har kun fire topp-ti-plasseringer å vise til. Nå har han vunnet alle sine fire matcher. Blir det nok en seier i søndagens singlerunde vil Furyk bli den fjerde spilleren i Presidents Cup-historien med fem seire. En seier for USA vil også bety deres fjerde strake seier i turneringen.

Aldri før har et lag klart å komme tilbake på avslutningsdagen etter å ha ligget mer enn tre slag bak. Nå trenger USA kun 4,5 poeng på søndagens 12 singlerunder for å forsvare trofeet.

– Vi har fortsatt en mulighet. Vi er avhengige av en utrolig dag, men sjansen er der. Det er ikke over, bedyrer Adam Scott, som selv har bidratt med kun ett av verdenslagets poeng. Etter seieren i åpningsmatchen mot Tiger Woods og Steve Stricker har han notert seg for tre strake tap.

Scott er en av fem australienere på verdenslaget, og Hunter Mahan sier turneringen føles som en ren landskamp mellom USA og Australia. På det siste hullet avgjorde han matchen mot Jason Day og Aaron Baddeley med en syvmetersputt for birdie på det siste hullet.

– Det er et australsk lag vi spiller mot her. Man hører det på publikum, så å vinne på den måten føles veldig bra, sa han da seieren var i boks.

 

Oppsett for søndagens singlerunder

Nick Watney vs. K.J Choi

Phil Mickelson vs. Adam Scott

Matt Kuchar vs. Retief Goosen

Jim Furyk vs. Ernie Els

Webb Simpson vs. Kyung-tae Kim

Tiger Woods vs. Aaron Baddeley

Steve Stricker vs. Y.E. Yang

Bubba Watson vs. Ryo Ishikawa

Dustin Johnson vs. Charl Schwartzel

Hunter Mahan vs. Jason Day

Bill Haas vs. Geoff Ogilvy

David Toms vs. Robert Allenby