Det bekrefter Noréns manager Andreas Lagerkrantz overfor Norsk Golf.

– Det er riktig at de har begynt å jobbe sammen. Anders kommer til å hjelpe Alex litt som teknisk trener fremover, sier Lagerkrantz.

For noen uker siden la Alex Norén ut en mystisk video på Instagram fra et nærspillsområde, der han filmet en spiller som slo wedger først med venstresving og deretter fra høyre inn mot samme green:

(Artikkelen fortsetter under)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Casual training

A post shared by Alex Noren (@alexnoren1) on Jan 26, 2019 at 12:50pm PST

 

Videoen viser seg å være av Borregaard GKs stortalent Anders Kristiansen. I ettertid har Norsk Golf blitt tipset fra flere hold om at han har begynt å samarbeide med Alex Norén. Hovedpersonen selv ønsker imidlertid ikke å uttale seg om saken.

– Det stemmer at det var jeg som var i innlegget (til Norén på Instagram), men jeg kan dessverre ikke kommentere på noe annet utover det, skriver Kristansen i en tekstmelding.

De startet å samarbeide på slutten av forrige sesong. Nå er planen at de kjører sammen i år, så får vi ser hvordan det utvikler seg videre

Andreas Lagerkrantz

Alex Noréns manager Andreas Lagerkrantz opplyser nå om at Norén og Kristiansen har inngått en avtale om «samarbeid i visse turneringer i 2019-sesongen».

Han sier det først og fremst kommer til å dreie seg om turneringer i USA.

– Alex er fortsatt medlem på europatouren, men kommer til å fokusere mest på PGA-touren i år. De startet å samarbeide på slutten av forrige sesong. Nå er planen at de kjører sammen i år, så får vi ser hvordan det utvikler seg videre, sier Lagerkrantz.

– Hvorfor ønsker Norén å samarbeide med Kristiansen?

– Jeg vet i hvert fall at Anders er en veldig dyktig spiller selv, og han er nesten like god både som venstre- og høyrespiller. Han har veldig høy kompetanse på alt som har med golfteknikk å gjøre, og jeg tror Alex syntes at det var en veldig bra match.

Samme svingfilosofi

Anders Kristiansen regnes for å ha vært et av tidenes største unge norske golftalenter. Ja, om ikke det aller største.

I 2008 var han rangert som den tredje beste amatørspilleren i verden etter å ha vunnet storturneringen Australian Open, den høyeste rankingen en nordmann har oppnådd, men som Viktor Hovland i ettertid nå har tangert.

Kristiansen er tidligere juniorverdensmester og har vært med på å sope inn edelt metall i fleng for det norske golflandslaget. Han representerte også Europa i Junior Ryder Cup i 2006 og 2009.

Anders Kristiansen i aksjon i Junior Ryder Cup i 2009. (Foto: Getty Images)

Etter en tung periode med alvorlige ryggskader forsvant Kristiansen etter hvert under radaren.

Da han gradvis begynte å bygge seg opp igjen, overrasket han alle med plutselig å begynne å svinge fra venstre, og på mirakuløst vis klarte han å spille sin første 18-hullsrunde under par etter bare ti måneder (!) som venstrespiller.

Norsk Golf vet at Kristiansen og Norén kom i kontakt med hverandre for første gang for flere år siden under en treningsrunde på Valderrama i Spania. De ble introdusert for hverandre gjennom deres daværende trener Darren Webster-Clarke, som i dag er trener på ToppGolf-senteret i Bærum.

Både Kristiansen og Norén er produkter av den berømte svingguruen Mac O’Grady sin svingfilosofi «The Golfing Machine», og Kristiansen er visstnok å regne som en levende legende blant O’Gradys disipler med en sving som skal være så nærme «fasit» som det er mulig å komme.

Kristiansen og Norén har beholdt kontakten etter at Norén ansatte svingtreneren Matt Belsham for cirka fem år siden. Belsham underviser også i O’Gradys filosofi, og etter det Norsk Golf kjenner til, har Kristiansen jobbet litt som assistent for ham.

Flere av kildene som Norsk Golf har vært i kontakt med, beskriver Kristiansen som et muligens enda større talent som golftrener enn som golfspiller, både på grunn av hans kunnskap om golfsvingen, men også på grunn av hans pedagogiske evner. Norén ønsker blant annet Kristiansens hjelp til å utvikle sitt eget slagrepertoar.

Andreas Lagerkrantz sier det foreløpig er for tidlig å si hvor omfattende samarbeidet kommer til å bli:

– Alex synes det er nyttig å få hjelp av Anders, og tror jeg også Anders får litt hjelp tilbake fra Alex.

Alexander Norén står med hele ti europatour-seirer på samvittigheten. I 2017 var han oppe blant topp-10 på verdensrankingen og er med det en av verdens aller største golfstjerner. 

Svensken er for tiden rangert som nummer 23 i verden, best av alle de skandinaviske spillerne. I fjor høst senket han turneringens aller siste putt da Europa knuste USA i Ryder Cup i Paris.