Dagens mest omtalte hendelse er Tigers straffeslag. På hull 5 slo han driven ut i roughen. Han mente ballen var plugget og fikk støtte fra medspiller Martin Kaymer. Tiger droppet og spilte videre. På hull 11 fikk han beskjed om at to tilskuere hadde rapportert inn hendelsen. Det er nemlig ikke tillatt å droppe for plugget ball i område med sand (regel 25-2), kun områder med klippet gress. De to straffeslagene sendte ham fra +1 til +3 og utenfor cuten med ett slag. Det har vært en svært varierende turnering for verdenstoeren. Hele 9 x bogey i tillegg til en trippel bogey etter straffeslagene sier sitt. Han har selv sagt at han gjorde noen valg han ikke var komfortabel med. 

 

Medspiller og Nikekamerat Rory McIlroy hadde en minst like dårlig dag på jobben. To runder på +3  skaper spekulasjoner rundt utstyret. At han byttet til sin gamle Scotty Cameron Newport GSS putter hjalp ikke. Tiger byttet også mye mellom Scotty og Nike før han slo seg til ro med en Nike Method. Det skjer nok for Rory også. Etter en dårlig runde i går ble det leting etter syndebukker og putteren var et lett offer. 31 putter i går og 30 i dag viser at det kanskje er andre steder problemet ligger.

 

Med -3 i dag er Justin Rose alene i ledelsen på -8. Engelskmannen spiller solid men har mer å gå på. Tre mann følger på -7, Gonzales Fernandez-Castano, Jamie Donaldson og Thorbjørn Olesen. Spanske Gonzo hadde dagens beste runde med -5. Værforholdene er bra men banen spilles allikevel veldig tøff. Roughen blir tykkere for hver dag og greenene er raske og harde. Det står respekt av Gonzos runde på -5.

 

Bak teten ligger en gruppen med svært sterke spillere på -4. Dufner, Grace, Kaymer, Manassero, Coetzee og Stenson blir sterke utfordrere i helgen.

 

I andre enden av listen finner vi skuffelsene. Tiger og Rory får følge opp på tribunen av formspilleren Scott Jamieson, F.Molinari, E.Molinari og svenske Broberg. Vi anbefaler en treningsrunde med Espen Kofstad for Rory og Tiger.