SLDR ble først sett for tre uker siden. TaylorMade insisterte på at det var en prototype. At den kun skulle være tilgjengelig for tourspillere. Ja. Sikkert. Det var ikke mange som trodde på den forklaringen. Og nå er vi altså her. SLDR er offisielt lansert.

 

Den justerbare vekten i sålen er det første man legger merke til. En helt ny måte å gjøre det på. Undertegnede er en av dem som syns det minner om Mizunos Fasttrack system, men TaylorMade hadde faktisk patentet på plass før dem.

 

Det andre man legger merke til er at SLDR er sort. R1 Black ble lansert for kort tid siden. Hadde de ikke gjort det ville SLDR vært en enda større endring hos den største utstyrsprodusenten i golfindustrien.

 

Og sist men ikke minst – Speed Pocket er borte. I stedet har de skjøvet tyngdepunkt lavt og langt fram. Dette gir ifølge TaylorMade høy ballbane og lite spinn.

 

 

For å toppe det hele og virkelig vise at SLDR er deres driver #1 har de tatt med Loft Sleeve justering. Dette gir brukerne +/- 1.5° å jobbe med i forhold til utgangspunktet.

 

Proffene har omfavnet den nye superdriveren. 14 av dem tok driveren i bruk under The Open. TaylorMade forventer at det blir deres mest brukte i løpet av WGC Bridgestone Invitational.

 

• Justin Rose (@JustinRose99): “It’s Solid. Great acoustics and Hot Flight”
• Darren Clarke (DarrenClarke60): “It goes like a dream”
• Joel Sjoholm (@SwedishTORO): “Amazed by this new driver #musthave”
• Ken Duke(@DukePGA): “I love this driver”

 

Alt dette er vel og bra. Vi forventer selvskryt når en ny driver lanseres. Men hvorfor kommer de med SLDR midt i sesongen? Og rett etter at R1 Black ble lansert? R1 er heller ikke mer enn seks måneder gammel. Vi så for oss en rekke versjoner av den før det kom et helt nytt konsept. Og der tok vi feil. At TaylorMade velger å komme med SLDR nå kan ha en rekke årsaker.

 

– Fall i salget.
– Callaway blir stadig sterkere og lanserte nylig Optiforce.
– TaylorMade har faktisk troen på at SLDR er et veldig bra produkt. At dette er teknologi de må og vil gi golfere nå.

 

Det er overraskende at vi ikke får se noen «15 meter lengre» slagord. TaylorMade er litt forsiktigere denne gangen. De sier at det er deres lengste driver noen sinne, men ingen påstander om ekstra meter. Justeringen på sålen er i fokus her. Den 20 grams vekten ser absolutt mer brukervennlig ut enn kompasset på R1.

 

 

Norske golfere forbinder kanskje slider med Sven Nordin og Rema 1000 grillmat. Det kommer TaylorMade til å endre.

 

SLDR er tilgjengelig i 9.5°, 10.5° og 12°. Standardskaft er Fujikura Speeder 57.
SLDR TP har samme hode men tourskaftet Fujikura Speeder Tour Spec 6.3.
En rekke skaft er også tilgjengelig gjennom custom fitting.

 

Veiledende pris er 3495,- for SLDR og 4395,- for SLDR TP. Kommer for salg 16.august.