Det finnes mange gode golfspillere der ute. Mange fryktelig gode. Og de fleste av de største stjernene kan vi ramse opp på et par sekunder. Gjerne med kun fornavn. Dustin. Rory. Brooks. Bryson. Justin.

Men Patrick blir sjelden nevnt. Patrick Cantlay, som storspilte i helgens turnering, slo Justin Thomas og Jon Rahm på oppløpet, og som klatret til nummer ni på verdensrankingen.

Han brukte kun 65 slag på søndagen, og tok med det sin tredje seier på PGA Touren. Om to uker braker det løs på Augusta.

Om to uker er denne broa byttet ut med Hogan Bridge og Amen Corner for Patrick Cantlay. (Foto: Getty Images)

Under radaren

Patrick Cantlay har vært en stjerne lenge, men han er ikke spesielt glad i å stikke seg frem. Den tidligere verdenseneren for amatører gikk en runde på PGA-touren på 60 slag – før han ble proff.

Som proff har 28-åringen klart cuten i 85 av de 101 turneringene han har stilt opp i. Han har spilt inn over 16 millioner dollar, han ligger på andreplass i FedEx Cupen, har et arsenal av gode golfslag å velge fra, og: han ledet Masters på et tidspunkt på søndagen i fjor.

Det er ihvertfall liten tvil om at amerikaneren er i form. 23 under par over fire runder lar seg høre, uansett hvor «enkel» banen er satt opp.

Det er ventet at oddsen kommer til å synke hos bookmakerne fram mot Masters. I skrivende stund er Bryson DeChambeau bookmakernes favoritt, foran Jon Rahm, Rory McIlroy, Dustin Johnson og Justin Thomas. 

Tittelforsvarer Tiger Woods, som ikke har spilt en eneste god turnering etter koronapausen, er foreløpig rangert som nummer 15 hos Oddschecker.com.