Bakgrunn: Tutta avslører at hun jobber for å få LPGA-turnering i Norge 

– Vi har faktisk kommet så langt at vi snart kan slippe planene om å få en LPGA-turnering til Norge. I hvilken form og farge vet vi ikke ennå. Jeg har alltid likt å ha store drømmer, men dette kan bli en realitet. LPGA har vært imøtekommende når de har hørt hva vi tenker. Vi har mye goodwill derfra, sa Tutta nylig i et intervju med Norsk Golf.

Selv om Tutta ikke ønsket å røpe hvilken bane hun ønsker som arrangør, vet Norsk Golf at hun har vært i jevnlig kontakt med Lofoten Golf Links på Gimsøy, en bane Tutta for øvrig også er offisiell ambassadør for.

I et intervju med Glåmdalen denne uken åpner imidlertid Kongsvingers GK for å kaste seg inn i kampen om å lokke Tutta til Hedmark i stedet.

– Tutta er hjertelig velkommen til å komme hit og inspisere forholdene. Vi er en liten klubb i en stor verden som prøver å holde hjulene i gang, men vi har et produkt vi er veldig stolte av, sier klubbens daglige leder, Daniel Larsson, i onsdagens papirutgave av Glåmdalen.

– Vi står selvfølgelig med åpne armer om noen skulle ønske å bruke oss som arena, men dette krever enormt mye for å gjennomføre. Det er snakk om mange millioner kroner som skal på plass. Vi kommer til å trenge sponsorer og samarbeidspartnere. I tillegg kommer vi til å trenge en infrastruktur som kan ta imot nok overnat-tinger og transport. Så kommer vi til å trenge mange frivillige som vil være med på dugnad, så det er en stor jobb som må gjøres – både før, under og etter. Selve banen og anlegget er bra. Det har volum, størrelse, og samtidig kvaliteten. Det er å gjennomføre på en profesjonell måte som er jobben, fortsetter Larsson. 

Også på lederplass i Glåmdalen har de tatt til orde for å lokke LPGA-sirkuset til Hedmark:

«Hvis verdens beste golfspillere kommer til Norge, er det ikke da naturlig at de spiller på den beste banen nasjonen har å tilby? (…)Hvis denne regionen virkelig ønsker å bli satt på kartet, er en internasjonal golfturnering med verdens beste kvinnelige golfspillere definitivt en måte å gjøre det på», skrev Glåmdalen tidligere denne uken.

Kongsvingers GK er en fast gjenganger nær toppen av listen i den evigvarende diskusjonen om hva som er Norges beste golfbane. 

I World Golf Awards i Portugal, golfreiselivsbransjens årlige prisutdeling, har Kongsvingers GK blitt stemt frem som Norges beste golfbane fire år på rad. Det er imidlertid ikke et uavhengig ekspertpanel som stemmer frem vinnerne av World Golf Awards, men gjester og medlemmer som har spilt banen. Vinnerne av kåringene stemmes frem via World Golf Awards sine nettsider. Alle nominerte klubber får også tilsendt en link hvor man kan «booste» denne avstemmingen ut mot sine gjester og medlemmer, og oppfordre spillere til å stemme på deres bane.

For å få en LPGA-turnering til Norge anslår Tutta at det må skaffes til veie minst 20 millioner kroner – omtrent en fjerdedel av hva det hadde kostet å arrangere Solheim Cup. I tillegg til finansieringen må spørsmålet om de internasjonale golftourenes antidopingsarbeid løses før det kan bli aktuelt med en turnering i Norge.

Nylig ble Challenge Tour-turneringen Viking Challenge avlyst fordi European Tour ikke følger retningslinjene til det internasjonale antidopingbyrået WADA. Det gjør heller ikke LPGA Tour – enn så lenge.