Nike

 

VRS Covert er noe så uvanlig som en «cavity back driver». Den er dristig og den er kul. Får enormt med oppmerksomhet for tiden og havnet raskt i en rekke Nikespilleres bag. Covert er justerbar og kommer i to versjoner. Standard kommer til å bli den mest brukte for vanlige golfere. Tour versjonen har mindre hode og er langt mindre tilgivende.

Veiledende pris er 2. 595,- for Performance og 3 595,- for Tour.

 

 

 

 

 

 

Wilson Staff

 

Årets serie heter D100 og mottoet «The Right Light» forteller oss hva Wilson vil oppnå. De skal lage den perfekte ultralette driveren. Drivere og Wilson har ikke vært synonymer på lang tid, de må jobbe hardt for å overbevise kundene i år. Kanskje den overrasker? 

 

Veiledende pris 2.299,-

 

 

 

TaylorMade

 

Teknodriveren R1 herjer på golfsider verden over. Den blir en suksess – slik er det bare. Det har blitt sagt at målet med grafikken er at man til og med når det filmes fra luftballongen på PGA Tour skal se at det er en TM driver.

 

RBZ Stage 2 er dempet i forhold til R1. 2012 versjonen var en stor suksess, det er ingenting som tilsier at salget skal avta.

 

Vi forventer som dere skjønner at begge skal selge veldig bra. R1 koster mye mer enn RBZ S2 men populariteten og kvaliteten til R-serien gjør den til en favoritt hos mange golfere.

 

Veiledende pris R1 3.495,-

Veiledende pris RBZ S2 2.495,-

 

 

  

 

 

 

Mizuno

 

Svært populære jern men når det kommer til drivere er Mizuno en outsider. Tilbakemeldinger fra dem som har testet 825 kan tyde på at dette er en av de beste fra Mizuno på lang tid. Utseendet står i hvert fall ikke tilbake for noen. Blått/sort og litt frekk, i hvert fall sammenlignet med det vi er vant til fra dem.

 

 

 

 

Cleveland

 

Et merke man ikke skal glemme. CG Black gjorde virkelig godt inntrykk i 2012. Vi fikk ikke prøvd Classic men skal gjøre alt vi kan for å få tak i årets Classic XL. Den kommer også i justerbar versjon, Classic XL Custom. Kvalitetsskaft fra Miyazaki er også en god grunn til å sette Classic XL på testlisten din i 2013. 

 

Veiledende pris Classic XL 2.290,-

Veiledende pris Classic XL Custom 2.990,-

 

 

 

Titleist 

 

913 ble i tradisjonen tro lansert på høsten. Den teller allikevel som en 2013-driver. Titleist satser som alltid hardt på fitting og tilbyr en rekke gode skaft med alle tenkelige egenskaper. D2 er 460cc hode og en driver for de fleste spillere. D3 er 445cc og først og fremst for bedre spillere. Klassisk, stilig utseende er på plass. Ikke den helt store forandringer fra 910 men man roter ikke med en vinneroppskrift.

 

 

 

 

 

Ping

 

G20 vant mange golfhjerter i 2012. Anser viste seg også å være en super driver. G25 ser ut til å ta mye fra begge disse. Den er justerbar, den ser rå ut i sort og den skal bevare egenskapene til G-serien. Alle kan spille G-driver. Se bare på Bubba Watson og Hunter Mahan. Vi gleder oss til G25. 

 

Veiledende pris 2.786,-

 

 

 

 

 

Adams

 

Kjøpt opp av TaylorMade men langt fra død og begravet. Adams er strålende på hybrider men ikke mye dårligere på drivere. A4 Tech og 9064 LS er regnet som klassikere. Speedline er den første hvite fra Adams og grafikken er soleklar innflytelse fra TaylorMade. Adams kan være vrient å få tak i her i Norge. Litt dumt, de fortjener oppmerksomheten din.  Speedline Super S er den enkle versjonen mens Speedline Super LS er justerbar og kommer med ekte Kuro Kage skaft.

 

 

 

 

 

Cobra

 

Vi burde kanskje skrive Cobra Puma. Selskapet har knyttet klær/sko fint sammen med køller. Stilen på køllene er definitivt Puma. Det begynner å bli en stund siden AMP Cell ble lansert. Vi tenkte den gang at det var ganske sprøtt å lansere en driver i de fire fargene sølv, blå, orange og rød. Ingen sort versjon altså. I dag er AMP Cell av de mer normale køllene på markedet! Multi loft er på plass og den kommer i to versjoner. AMP Cell er 460cc mens AMP Cell Pro er 445cc.

Veiledende pris AMP Cell 2.695,- og AMP Cell Pro 3.695,-.

 

 

 

 

Callaway

 

Razr Fit Xtreme hadde en vanvittig kampanje på internett. Avsløring via Twitter førte til at den var blant de mest nevnte ordene i hele verden over et par dager. Callaway satser også videre på sitt uDesign der du kan velge farger på både sålen og toppen. Dette var populært i USA i 2012, de satser på at resten av verden skal komme etter. Hvis den bare så er i nærheten av like god som Razr Fit var i fjor blir dette en glimrende kølle. 

 

X Hot er det som skal bli storselgerserien til Callaway. Den kommer i to versjoner på henholdsvis 460cc og 440cc. En ganske nøytral driver sammenlignet med det mest vi ser ellers. 

 

Veiledende pris RFX 3.495,-

Veiledende pris X Hot og X Hot Pro 2.495,-

 

 

 

 

 

Hva skal du velge i 2013? 

 

Det finnes ikke dårlige drivere der ute. Det finnes noen som er bedre enn andre for akkurat deg. Skal vi gi ett råd blir det å teste køller. Sjekk når det er demodager. Vi kommer med informasjon om dette når vi får det fra produsentene og vil publisere det på nettsiden. Stikk innom proshop og golfbutikker. Prøv forskjellige skaft, det er ofte det som utgjør den store forskjellen.

 

Noen drivere kommer med ekte skaft, andre kommer med det vi kaller «made for» skaft. Disse sistnevnte er rimeligere men ikke nødvendigvis dårligere. Du vil ofte oppleve at disse standardskaftene har helt riktige egenskaper for deg og passer glimrende sammen med hodet i driveren. Det er lettere å finne egenskapene til de ekte skaftene, som for eksempel Miyazakis flex code system.

 

Og hvis ingenting fungerer? Da er det kanskje på tide å prøve The Hammer!

 

 

 

 

Spørsmål om utstyr? Send en e-post til Christian Furu på chrfuru@gmail.com, eller skriv til @christianfuru på Twitter.