Av Erik Pettersen:

Elias Bertheussen avsluttet Chiangmai Golf Classic med en sterk 70-runde, to under par i nord-Thailand. Søndag satte han fire birdies og måtte tåle to bogeys. For fjerde runde på rad gikk han under par, og han landet på -6 til slutt.
 
 
– Stabilt om ikke annet. Denne runden var vel litt som de andre, det blir litt småpent, skriver han på sin Facebookside. 
 
 
Dette er Bertheussens tredje turnering på Asia-touren, og han har hatt en god start på sin nye tilværelse som golfproff i Asia. Han har nå klart cuten i sine tre første turneringer, og denne ukens 45. plass er foreløpig hans bestenotering. 
 
 
– Det ble hvertfall pers med t-45 og noen dollar på rankinglista. Mye positivt å ta med seg til neste turnering. Håper bare visumet har ordnet seg så jeg får dratt på tirsdag morgen, skriver han.
 
 
Trondheim-spilleren har spilt stabilt hele veien, ifølge statistikken, som viser 83 prosent greens in regulation. 
 
Vinneren denne uken ble australske Scott Hend, på -20.
 

Runde 3

 

Bertheussen klatret to plasser op til delt 52. plass, og er nå fire under par sammenlagt. Bertheussen var tre under for dagen og delte 39. plassen før det siste hullet, da han avsluttet med en lei dobbelbogey.

 

– Litt kjip moving day. Spilte bra, men fikk en dobbel og en lostball på siste som ødelegger mye av scoren. Signerer til slutt på -1 for dagen, og avanserer med det hele to plasser. Ikke helt det jeg håpet på for å si det sånn, skriver Bertheussen på sin Facebook-profil.

 

 

Dermed ligger han 13 slag bak lederen Prayad Marksaeng (Thailand) før siste runde. Marksaeng har ledet gjennom hele turneringen, og tar med seg en solid fem slags ledelse til sisterunden.

 


Runde 2

 

Elias Bertheussen hadde blandede følelser etter å ha kommet seg inn under par igjen i Thailand. Nå har han klart tre av tre cuter på Asia-touren.

 

Trønderen ligger tre under par sammenlagt, etter en runde på en under par fredag. Bertehussen pleier vanligvis å varte opp med fargerike scorekort, men i dag kunne han signere for to birdies, en enslig bogey og 15 par. 

 

Det var først og fremst putteren som hindret ham i å kunne skrive ned flere sirkler rundt tallene på scorekortet.

 

– Spilte ikke helt som jeg ville i dag, kom inn på -1 for dagen og -3 totatlt. Litt rustne slag og en iskald putter tatt i betraktning skal jeg være fornøyd med røde tall og videre spill i helgen, skriver han på sin Facebook-profil.

 

Mens noen spillere fortsatt er ute på banen, har han foreløpig falt fra 27. til 42. plass. Han er likevel sikret å klare cuten, som han ser ut til å klare med to slags margin. Dette er tredje gang på tre forsøk Bertheussen klarer cuten på Asian Tour. 

 

Prayam Marksaeng (Thailand) fortsetter å lede turneringen. Han ligger 12 under par, og leder med to slag etter halvspilt turnering. Bertheussen har forøvrig fire slag opp til topp 10.

 


 

Runde 1

 

Elias Bertheussen fortsetter sitt solide spill i starten av sin karriere som Asian Tour-spiller.

 

Etter et par uker med spillepause på grunn av Asia-touren sine samarbeidsturneringer med Europa-touren, er Elias Bertheussen i aksjon igjen. Torsdag tok han fatt på Chiangmai Golf Classic nord i Thailand. Der ligger han to under par etter første runde – en runde han følte fort kunne vært lavere.

 

– Ble -2 i dag. Fornøyd med det, men burde kanskje vært noe lavere i dag…Happy med dagen, og et godt utgangspunkt med t-27 etter første runde i dag, skrev han på sin Facebook-profil etter runden.

 

Trønderen åpnet med fire birdies og to bogeys, og ligger fem slag bak lederen Prayad Marksaeng fra Thailand.

 

70 slag var en populær score torsdag, og Bertheussen deler 27. plassen sammen med hele 22 andre spillere.

 

Dette er Bertheussens tredje turnering på Asia-touren, og han har hatt en respektabel start på sin nye tilværelse i Det fjerne østen. Han har klart cuten i sine to første turneringer, med den delte 49. plassen i Myanmar Open som beste plassering.