Trønderen runden av Worldwide Selangor Masters med fem birdies, fire bogeys og resten par, og klatret opp fra 30. til 21. plass. Det er hans beste plassering så langt på Asia-touren, og var verdt 4 223 dollar – omlag 25 000 kroner.

 

– Kom ut som en rakett i dag og kunne/burde bært 100 under etter seks hull. Jeg måtte jobbe litt mer for det etter det, men er fornøyd med -1 og delt 21. plass til slutt. Fikk inn noen dollar også før re-ranken nå som kan vise seg litt viktig, skrev Elias på sin Facebook-profil etter runden.

 

Ved re-ranking stokkes kategoriene på spillerne om basert på hvor mye spillerne har spilt inn så langt i år. Med tanke på at Elias bare har misset én cut så langt i år er han sikret et relativt fullt program videre på Asia-touren.

 

Nå venter imidlertid blant annet majorer og WGC-turneringer, og neste Asian Tour-turnering for Elias sin del blir etter alt å dømme ikke før i september. I mellomtiden blir det Challenge Tour på 22-åringen.

 


 

Runde 3

 

Elias Bertheussen falt to plasser under «moving day» i Malaysia lørdag.

 

Trondheims-golferen leverte en tredjerunde på par, bestående av to birdies, like mange bogeys og resten par. Dermed er han to over par sammenlagt, og ti slag bak lederen Pariya Junhasavasdikul (Thailand) før siste runde.

 

– Ble ikke den helt store bevegelsen på moving day, men spilte om ikke annet en solid runde, skrev Bertheussen på sin Facebook-profil etter runden.

 

Bertheussen har en fortsatt overkommelig luke på fire slag opp til sin første topp 10-plassering på Asia-touren. 22-åringen har bare misset én cut i år, men 45. plassen i Thailand i slutten av mars står fortsatt som hans beste plassering denne sesongen.

 


 

Runde 2

 

Elias Bertheussen falt 21 plasser på leaderboardet i Worldwide Selangor Masters fredag, men klarte likevel cuten for sjette gang på syv forsøk på Asia-touren.

 

Trønderen fulgte opp torsdagens innledende 69-runde med en 75-runde fredag, og ligger nå to over par etter halvspilt turnering i Malaysia.

 

Uten en eneste birdie og med fire bogeys på fredagens scorekort falt han fra 7. og ned til 28. plass, og har en luke på ti slag opp til lederen Pariya Junhasavasdikul fra Thailand. Men viktigst av alt – han sikret seg helgespill igjen med tre slags margin, og er sikret nok en premiesjekk.

 

 


 

Runde 1

 

Med en 69-runde ligger Elias Bertheussen på en delt 7. plass etter en runde på Seri Selangor Golf Club, Petaling Jaya i Malaysia.

 

”Deilig å slippe å skrolle en liten halvtime for å finne seg selv på boarden. Både spiller å caddie fornøyd med en solid -2 runde bestående av fire rundinger og to firkanter, og ligger på t-7 plass for øyeblikket.” Dette skriver Elias Bertheussen på sin facebook-side etter dagens runde.

 

Og med to under par har trønderen all mulig grunn til å være fornøyd. Fire birdies, to bogeys og resten par er et pent levert scorekort, der Pariya Junhasavasdikul fra Thailand  foreløpig leder på -5.

 

Bertheussen slår ut i morgen tidlig kl 8 05 norsk tid, eller som han selv formulerer det på facebook: ”1405 lokal tid i morgen er det ut på parketten å jobbe igjen.”