Miklagard-golferen rundet av turneringen med en solid 68-runde (-4), og klatret med det fra 23.- til 16. plass.

 

Det er hans beste plassering for sesongen, og hans nest beste plassering på Challenge Tour noensinne. Hans beste plassering er den delte 14. plassen under Norwegian Challenge i 2012.

 

Søndag gjorde han fem birdies, en bogey og resten par. Han gikk de to helgerundene ni under par, og med -10 sammenlagt endte han til slutt ni bak vinneren Thomas Linard fra Frankrike.

 

Etter en tung fjorårssesong preget av både varierende resultater og sykdom, er 25-åringen i gang med å snu trenden i år. På sine første turneringer i år har han en 9. plass og 16. plass på Ecco Tour, og bokført en 33. plass og 16. plass i det to Challenge Tour-turneringene han har spilt. Helgens plassering var verdt  2310 euro, eller 19 000 kroner.

 

For Eirik Tage Johansen ble det bevegelse i feil retning på leaderboardet søndag. Med en avsluttende 76-runde falt han 19 plasser til delt 61. plass, en over par sammenlagt.

 

Elias Bertheussen og Joakim Mikkelsen deltok også denne uken, men misset begge cuten.

 

Neste Challenge Tour-turnering slår i gang torsdag. Da starter Fred Olsen Challenge på Kanariøyene.

 

 


 

 

Runde 3

 

Anders Engell klatret 27 plasser i tredje runde av D+D Real Czech Challenge i Tsjekkia.

 

Etter å ha falt 27 plasser nedover leaderboardet fredag, hoppet Miklagard-golferen like mange plasser i riktig retning på leaderboardet lørdag.

 

Takket være en sterk tredjerunde på fem under par deler han nå 23. plassen før siste runde. Med seks birdies og kun en bogey på scorekortet, kunne Engell signere for sin nest laveste score for sesongen.

 

Med seks under par sammenlagt har han syv slag opp til lederne Pontus Widegren (Sverige) og engelskmennene Daniel Gaunt og Chris Lloyd.

 

Også for Eirik Tage Johansen ble det et rykk oppover leaderboardet lørdag: Siddisen klatret 16 plasser opp til delt 42. plass med en 69-runde. Han ligger tre under par sammenlagt.

 

 


 

 

 

Runde 2

 

Anders Engell og Eirik Tage Johansen klarte cuten i D+D Real Czech Challenge, men har fått et godt stykke opp til toppen etter halvspilt turnering.

 

Fire nordmenn startet ukens Challenge Tour-turnering i Tsjekkia, og to av de får fullført dem: Joakim Mikkelsen (69. plass) og Elias Bertheussen (133. plass) må pakke sakene tidlig etter andrerunder på henholdsvis 73 og 78 slag fredag.

 

Anders Engell og Eirik Tage Johansen er klare for helgespill, men kan med lave scorer under moving day lørdag hevde seg i toppen.

 

Engell er fortsatt best plasserte nordmann, men falt 27 plasser nedover leaderboardet fredag etter en runde på par. Med -1 sammenlagt deler han 50. plassen, ti bak lederen Daniel Gaunt (England), men bare fem opp til en topp 10-plassering.

 

Slaget bak Engell klarte Eirik Tage Johansen cuten hårfint med en andrerunde på to under par (70). Den tok ham 24 plasser oppover leaderboardet til delt 58. plass, og hans tredje klarte cut på fire forsøk denne sesongen.

 

 


 

 

Runde 1

 

Anders Engell fortsetter sin fine start på sesongen. Torsdag gikk han under par i åpningsrunden av D+D Real Czech Challenge.

 

For andre uke på rad er Anders Engell, Joakim Mikkelsen, Eirik Tage Johansen og Elias Bertheussen på startstreken i ukens Challenge Tour-turnering. Forrige uke var det bare Anders Engell som klarte cuten, og Miklagard-golferen er best plassert igjen etter første runde.

 

Engell åpnet torsdag med en runde på en under par (71), og deler med det en foreløpig 17. plass mens mange spillere fortsatt er ute på banen. I krevende forhold med mye regn gjorde han solide seks birdies, men også tre bogeys og en dobbel. Han har bare tre slag opp til de to i tet, Pierre Relecom (Belgia) og Chris Lloyd (England).

 

Slaget bak Engell og fem bak teten ligger Joakim Mikkelsen som nummer 37. Drammenserens scorekort var ikke like fargerikt, og bestod av to birdies, like mange bogeys og resten par.

 

To over par og på delt 90. plass finner vi Elias Bertheussen og Eirik Tage Johansen. Selv om de befinner seg et stykke ned på leaderboardet, er feltet fortsatt tettpakket, og de to har bare fire slag opp til en topp 5-plassering.