I fjor sto Atlungstad, arrangøren av forrige ukes junior-NM, overfor en situasjon der de sto uten pro. I samarbeid med Darren Webster-Clarke har de nå etablert et akademi de allerede ser bærer frukter.

 

Med opprykk for både guttene og jentene i lag-NM og spillere som hevdet seg på junior-NM er det tydelig at samarbeidet klubben fungerer.

 

Klubben sier til Norsk Golf at de har ambisjoner om å bli den klubben med best juniorarbeid og spillerutvikling. Selv om de har et stykke igjen og gå har de allerede begynt å tråkke stien, og Webster-Clarke er storfornøyd med progresjonen i år.

 

– Mange klubber i Norge har spillere som har stort potensiale til å virkelig bli gode, men på grunn av klubbenes mangel på penger og kompetente trenere må disse spillerne fremdeles få en mulighet til å trene med dyktige proer. Det er her akademiets arbeid blir viktig i tiden fremover, sier Webster-Clarke.

 

Med svenske Marcus Thim i spissen som pro har klubben et sterkt ønske om å bli et senter der golfspillere kommer for å utvikle spillet sitt. Samarbeidet Atlungstad har med Webster-Clarke gjør at de nå har kapasitet til å få til nettopp dette.

 

– Marcus Thim er en jeg har gleden av å ha i lære hos meg. Han underviser med den samme filosofien og fremgangsmåten som meg selv, og han har allerede gjort en formidabel jobb med spillerne sine, forteller Darren Webster-Clarke.

 

Tanken er at Webster-Clarke Golf Academy skal være flere steder rundtom i landet, og med nye og forbedrede treningsfasiliteter, samt planer om en korthullsbane ved driving rangen er de i ferd med å skape et topp-akademi på den flotte perlen av en bane i Hamar. Webster-Clarke er faglig ansvarlig, mens Thim er proen som til daglig utvikler spillerne. 

 

– Det hadde vært fantastisk å få Tour-spillere opp hit for å trene. Atlungstad har potensiale til å være et toppsenter for dyktige spillere, og vi kan skape treningsleirer med fokus på utvikling og moro, fortsetter han.

 

Daglig leder Pål-Jan Stokke er enig med Webster-Clarke i at de håper å samle spillere fra klubbene rundt for å få muligheten til å bli så gode som mulig.

 

– Vi tror på et godt og fruktig samarbeid mellom spillerne og oss klubber. Disse spillerne trenger et godt miljø å trene i, og det tror jeg vi kan klare å skape med planene vi har for akademiet, sier Stokke.

 

Klubben har det med å sette seg hårete mål. Da mesterskapsbanen skulle tegnes, falt valget på mannen bak anerkjente The Belfry i England, Dave Thomas.

 

Tee-stedene på banen er strategisk lagt slik at du ved samtlige utslag kan nye utsikten over Mjøsa. Greenene er ondulerte og lar de roughen vokse kan banen bli langt vanskeligere å score på. Selv om den fra back-tee er 6300 meter lang kan banen bli opptil 6500 meter om nødvendig.

 

– Det er muligheter for å kunne spille store mesterskap på banen med solide lengder på hullene og tøffe greenområder. Dette er et anlegg der spillere har muligheten til å vokse, mener Stokke.

 

Forholdene ligger nå til rette for at Atlungstad i idrettsbyen Hamar etterhvert sette seg på kartet som en av golf-Norges store talentfabrikker.

 

– Dette kan bli en av de beste klubbene i Norge på spillerutvikling. Klubben tilrettelegger for satsing og utvikling, og de har engasjementet og ståpå-viljen som trengs, konkluderer Webster-Clarke.