Tekst: Christian Furu

 

At de kun har mannlige medlemmer er i dag ganske kontroversielt. Respekt for institusjonen Augusta og tradisjonene i klubben må være den eneste forklaringen på hvorfor dette ikke blir en større og viktigere sak. Nå har de fått et lite problem. De har sterke forbindelser til IBM i forretninger og de siste fire presidentene i selskapet har fått medlemskap i klubben.

 

Problemet er at den nye presidenten er en kvinne, Virginia Rometty. Klubbformann Billy Payne fikk flere spørsmål om dette på en pressekonferanse før turneringen men nektet å si noe om klubbens standpunkt. Vi kan for øvrig nevne at president Barack Obama mener at Augusta National GC bør tillate kvinnelige medlemmer, men han sier at han lar det være opp til klubben. Veldig politisk korrekt, selv om klubbens standpunkt neppe er det i dag.

 

Penger er et viktig punkt for enhver golfklubb og her skiller selvsagt Augusta National GC seg ut. Det spares det ikke på noe. De siste årene har de kjøpt over 100 mål eiendom, noen inkludert hus, for over 260 millioner kroner. Og hva gjør en eksentrisk klubb med over 100 mål pluss noen hus? De jevner alt med jorden, lager gressplen og bruker det til parkeringsplass. Gratis parkeringsplass faktisk. 

 

Som folk sier var det klart at de trengte litt ekstra plass til biler denne ene uken i året men det ligger nok noe mer bak. Det ser ut til at det mest aktuelle er at de skal bygge ni nye hull etter hvert. Blir det ni hull som kan være tilgjengelig for alle? En «Augusta opplevelse» i miniatyr? Kanskje jobber de sammen med Jack Nicklaus og lager en bane etter Golf 2.0 prinsipp? En ting er sikkert, Augusta National er i stand til å gjøre akkurat det de vil.