En kjemperunde sendte Elias Bertheussen videre til finalen i asiatiske Q-School.

 

Best når det gjelder. Det må man kunne si om sisterunden til Bertheussen. -6 sendte ham som en rakett opp resultatlisten fra 42.plass til 11.plass og han er klar for finalespillet.

 

– Spilte bra og solid i dag. Ekstra gøy når man har kniven på strupen og må gjøre det. Kval er alltid tøft, men jeg føler meg fin i kroppen for tiden, så vi får se.

 

7 x birdie og kun en bogey ble dagens fangst. Den runden ble kun matchet av vinneren Ryan Yip.

 

Finalen spilles 12-15.februar. 

 

 

 


 

Runde 3

 

Trønderen ligger nemlig to over par sammenlagt, fire slag bak topp-22 som kvalifiserer seg til neste ukes Q-School-finale. Dermed spøker det for Bertheussen sitt håp om en ny sesong i Det fjerne østen.

 

Elias Bertheussen slet de to første rundene av Asian Tour-kvalets førstesteg, og skyldte blant annet på dårlig putting som en av årsakene. Armert med ny putter i bagen fredag kom han seg inn på sin første runde under par for turneringen, og tente samtidig lys i håpet om videre avansement.

 

Bertheussen har ikke hatt noe problemer med å gjøre birdies denne uken, men mange bogeys hindrer ham i å befinne seg høyere opp på leaderboardet. Fredag ble det en eagle, fire birdies og fire bogeys. På de tre første rundene har han gjort 11 birdies og en eagle, men også 13 bogeys og en dobbelbogey.

 

Fredagens 70-runde har foreløpig løftet ham fra 55. til 43. plass, men noen spillere er fortsatt ute på banen. De 22 beste kvalifiserer seg til finalen.

 

Alexander Søbstad (Byneset GK) var også på plass i Thailand denne uken, men måtte pakke sakene etter to runder.

 

 


 

 

Runde 2

 

Elias Bertheussen henger på etterskudd i Q-School-kvalifiseringen til Asian Tour. Nå skifter han putter i håp om å gjøre et nødvendig rykk oppover listene.

 

Trønderen leverte sin andre strake 74-runde torsdag, og falt med det fra 45. til 56. plass.

 

Med fire over par sammenlagt har han nå seks slag opp til de 22-beste som avanserer til Q-School-finalen.

 

Bertheussen var ikke spesielt fornøyd etter å ha kommet inn med fem bogeys, tre birdies og ti par. Spesielt med tanke på at han gikk de siste 14 hullene på fem over par, etter å ha åpnet med tre birdies på de fire første.

 

Fredag og lørdag venter ny putter i bagen.

 

– Putter en god gammel «baby» i bagen imorgen. Har hatt to forferdelige dager på green, så trenger noe annet å se på i morgen. Har fortsatt ståltrua, men da må det snart begynne å skje noe på green, skriver Bertheussen på sin Facebook-profil.

 

Putteren han sikter til er en trofast Versa Two Ball-putter fra Odyssey.

 

Det blir opp til Bertheussen alene å forsvare norsk ære de to siste rundene av Asian Tour-kvalets førstesteg. Alexander Søbstad sitt håp om videre avansement ble ødelagt av åpningsrunden på 82 slag.

 

Torsdag gikk det langt bedre med 72 slag på scorekortet. Dermed klatret han fra 113. til 94. plass. Det var likevel tre slag bak cutstreken som ble satt ved de 86 beste.

 

-Spillet var bedre i dag, og jeg signerte til slutt for en 72-runde. Dessverre var gårsdagens runde for dårlig. Neste for meg blir Nordic League for meg i Spania om to uker, skriver Søbstad på sin Facebook-profil.

 

 

Elias Bertheussen har gode minner fra sist han spilte kvalifisering i Thailand. I fjorårets førstesteg tok han seg til finalen takket være en imponerende 5. plass, og med delt 21. plass i finalen ble han den andre nordmannen noensinne etter Per Haugsrud med full kategori på Asian Tour.

 

I Det fjerne østen imponerte han med stabilt spill første halvdel av sesongen, og klarte cuten i syv av sine åtte første starter. Høsthalvåret gikk imidlertid tregere, og med fire missede cuter på årets seks siste turneringer ble det til slutt en 108. plass på pengelisten med 136 000 innspilte kroner.

For Alexander Søbstad sin var dette starten på hans første fulle sesong som golfproff. Han fullførte sine studier ved CSU Monterey Bay i fjor sommer. Hjemme i Norge rakk han å vinne sølvmedalje i Norgesmesterskapet før han ble proff. Kongepokalvinner ble forøvrig Elias Bertheussen.

 

 

 


 

 

 

Runde 1

 

Elias Bertheussen og Alexander Søbstad er ferdige med første runde av Asia-tourens førstetrinn av Q-School-kvalet. Begge vil befinne seg et stykke ned på leaderboardet når hele feltet er ferdigspilt.

 

Det var Elias Bertheussen (Trondheim GK) som kom best i gang av de to trønderne onsdag. Bertheussen hadde et  fargerikt scorekort bestående av fire birdies, like mange bogeys og en dobbelbogey. Dermed signerte han for en runde på to over par, og en foreløpig delt 45. plass.

 

17 prosent av startfeltet, eller rundt de 22 beste etter fire runder vil avansere til finalesteget 12. februar. Bertheussen er i skrivende stund tre slag bak topp-22.

 

For Alexander Søbstad (Byneset GK) sin del ble det en forglemmelig start på sin Q-School-debut. Med fem bogeys, en dobbelbogey, en kvadruppelbogey og en enslig birdie gikk han hele ti over par (82). Det gir bare 113. plass så langt, med bare syv spillere bak seg på leaderboardet. Dermed virker hans Asiatour-kvalifisering over før den i det hele tatt har kommet ordentlig i gang.

 

Spanjolen Jacobo Pasor har foreløpig gitt seg selv en luke på to slag i toppen, takket være sin solid åpningsrunde på syv under par.

 

 

 

Leaderboard

 

 

(Norsk Golf oppdaterer saken)

 

 

 


 

 

Før turneringen

 

Elias Bertheussen er klar for ny Asian Tour-kvalifisering. I år har han selskap av en annen trønder, Alexander Søbstad.

 

Begge slår ut på Imperial Lakeview Golf Club ved Hua Hin i Thailand onsdag. For Elias Bertheussen (Trondheim GK) blir dette andre år på rad han er involvert i Q-School, mens for Søbstad (Byneset GK) sin del blir det en ny opplevelse.

 

Begge ankom Hua Hin samtidig, hvor de har trent sammen den siste uken.

 

– Formen er bra. Ekstra spenning når det er kval, sier Bertheussen i en kort kommentar til Norsk Golf dagen før turneringen slår i gang.

 

Bertheussen tar fatt på sin kvalifisering klokken 01.00 norsk tid onsdag morgen, mens Søbstad slår ut en halvtime senere.

 

 

 

Turneringsinfo Qualifying School First Stage Section B