Kofstad kunne med sin plassering innkassere 2 326 euro, 17 400 norske kroner. Plasseringen var hans nest beste plassering denne sesongen.

 

Elias Bertheussen sin 44. plass var verdt 1 014 euro, 7 600 norske kroner.

 

Engelskmannen Sam Walker vant turneringen på 12 under par.

 

Neste turnering på Challenge Tour slår i gang allerede på onsdag. Challenge Provincia di Varese spilles i Luvinate i Italia fra onsdag til lørdag. Espen Kofstad, Elias Bertheussen, Anders Kristiansen og Eirik Tage Johansen står alle påmeldt.

 

– – – – – –  

 

Runde 3

Både Espen Kofstad og Elias Bertheussen fortsetter å spille stødig i Skottland, og deler henholdsvis 17. – og 44. plassen før siste runde.

Avslutningen på lørdagens runde av Scottish Hydro Challenge ble en begivenhetsrik affære for Elias Bertheussen.

 

Bertheussen startet dagen på banens back nine, og lå en under par etter halvspilt runde med tre birdies og to bogeys på scorekortet. På det tidspunktet lå han oppe på en delt 35. plass, ti posisjoner over der han startet dagen. Det solide spillet fortsatte på de siste ni, der han startet med seks strake par. Dessverre skulle han falle tilbake igjen, da han dro på seg en lei trippelbogey på det 16. hullet. 

 

Trønderen klarte imidlertid å samle seg, og rundet av dagen på best mulig vis da han gjorde eagle på det avsluttende hullet – et par 4 på 302 meter. 

 

«Ble på par i dag etter mye opp og ned. Spilte solid, så får bare fortsette å spille bra og håpe at det er lønningsdag snart #hardtstraffet», skrev han på sin Twitter-profil etter runden.

 

Han deler nå 44. plassen. Med -2 sammenlagt har han ti slag opp til ledelsen, seks opp til en topp ti-plassering, og tre opp til Espen Kofstad på 17. plass.

 

Kofstad gikk på en under par, noe som gjorde at han avanserte to plasser. Med seks birdies, to bogeys og en trippelbogey har han nå en litt for stor luke å ta igjen opp til toppen for å kunne utfordre om seier, men ligger fortsatt godt an til å ta sin beste plassering for året.

 

14. plassen på Challenge Tour i Colombia i mars er årsbeste for Losby-golferen, som nå ligger tre slag bak en topp 10-plassering.

 

– – – – – – – 

 

Runde 2

Både Espen Kofstad og Elias Bertheussen klarte cuten i Scottish Hydro Open.

Espen Kofstad og Elias Bertheussen klatret til sammen 77 plasser i fredagens andrerunde i Skottland, og er dermed klar for de to siste rundene. 

 

Kofstad leverte en solid runde på fire under par , besående av to birdies og en eagle, og uten en eneste bogey på scorekortet. Nå deler han 19. plassen på fire under par, og kan kjempe om sin beste plassering for året.

 

14. plassen i Colombia i mars står så langt som årsbeste for Losby-golferen, som nå har syv slag opp til lederen Sam Walker fra England. Kofstad har samtidig bare to slag opp til en topp 10-plassering.

 

For Elias Bertheussen ble det også en god runde, med tre under for dagen etter å ha gjort seks birdies, tre bogeys og resten par. Han ligger nå to slag bak Kofstad på delt 45. plass. Dermed klarte han akkurat cuten i sin første turnering på en måned, etter at han måtte trekke seg fra Telenet Trophy i Belgia på grunn av en ryggskade.

 
– – – – – – – 
 

Runde 1

Espen Kofstad og Elias Bertheussen ligger på hver sin side av foreløpige cutstreken etter første runde av Scottish Hydro Challenge.

Espen Kofstad leverte en grei åpningsrunde på par på Macdonald Spey Valley GC i Skottland torsdag. Det holder til en delt 58. plass sammen med 24 andre spillere, syv slag bak engelskmennene Sam Walker og Daniel Brooks på toppen av leaderboardet. 

 

Kofstad jager fortsatt sin første topp 10-plassering for året, og ligger fire bak de syv som deler 7. plassen. Men han må også holde et øye på spillerne bak seg. 

 

Med en dobbelbogey, to bogeys og fire birdies ligger han bare slaget innenfor den foreløpige cutgrensen. Så langt i år har han klart cuten i fem av de syv turneringene han har spilt på Challenge Tour, og ligger på 67. plass på tourens pengeliste med 9022 innspilte euro.

 

Slaget bak Kofstad følger Elias Bertheussen på 83. plass, i det som er hans comeback på touren etter en måneds skadeavbrekk. Bertheussen måtte trekke seg fra Telenet Trophy i slutten av mai på grunn av ryggsmerter, men er nå «fit for fight» igjen. Torsdag ble det to birdies, en bogey og en dobbelbogey for trønderen.

 

Fredag slår Bertheussen og Kofstad ut kl. 09.05 og 09.35.