Årets juniornorgesmester har fått en «flying start» på sitt USA-opphold. 17-åringen flyttet i september til USA – et par år tidligere enn det som har vært normen for norske golfere. Der har han blitt fulltidselev ved det anerkjente akademiet Tom Burnett Golf Academy ved Ponte Vedra Beach i Florida, en halvtime syd før berømte TPC Sawgrass.

 

Halvorsen hadde før helgens turnering i Orlando allerede rukket å vinne tre turneringer på de drøye tre månedene han har konkurrert på FCWT Tour (Future Collegians World Tour).

 

Søndag sikret han høstens fjerde seier, takket være en høydramatisk sisterunde på 71 slag i 36-hullsturneringen FCWT at Eagle Creek Golf Club.

 

Larviks-golferen startet sisterunden i delt ledelse, men gjorde det vanskelig for seg selv med trippelbogey på sitt tredje hull for dagen. Halvorsen stabiliserte spillet med fem strake par, før en deilig avslutning på back nine med en eagle på det niende par 5-hullet.

 

To hull senere tapte han et slag igjen med bogey, men dagens andre eagle (!) på det 13. hullet sendte ham tilbake mot toppen av leaderboardet. I innspurten klinte han til med tre birdies, samt en bogey på de fire siste, og vant turneringen med ett slag. Med to under par på sisterunden endte Halvorsen fem under par sammenlagt.

 

Halvorsen ledet FCWT Order of Merit før helgens sesongavslutning, og vant til slutt serien for hele USA overlegent. Totalt er 427 spillere med i FCWT-serien. Han ble samtidig belønnet med utmerkelsen «Årets spiller», opplyses på Halvorsens Facebook-side

 

Vi gratulerer med prestasjonen!