Runde 4

 

Det ble til slutt en fin turnering for Team Norway-spilleren Elias Bertheussen i Indonesia denne uken. Han startet sisterunden fra hull 10 og var to over etter fire, og til tross for en bogey på det 16. hullet. Men derfra forandret alt seg.

 

Med birdie på hull 14 og eagle på det 18. var han plutselig tilbake på par.

 

Kom tilbake etter en litt kjedelig start og spilte tidvis veldig fin golf selv om ikke putteren var helt på mitt lag i dag, skriver Bertheussen i et innlegg på Facebook.

 

Trønderen fortsatte det gode spillet, og på de siste ni kunne han notere ytterligere to birdies og en bogey. Dette tok ham til én under par for dagen og -3 totalt, noe som førte til at han kun falt to plasser fra 33. plassen han startet dagen på. 

 

Endte til slutt på t-35 plass, og drar herfra med kassa hakket mer hevet enn da jeg kom, fortsetter han.

 

Bertheussen var i langt bedre posisjon fra tee på sisterunden. Han traff åtte fairways på søndagens runde, noe som er dobbelt så mange som dagen før. 

 

Vinneren ble Anirban Lahiri fra India som avsluttet med eagle for å unngå omspill. Han endte 17 under par, slaget bedre enn australske Cameron Smith og Seuk-hyun Baek fra Sør-Korea.

 

 


 

 

Runde 3

 

Bertheussen måtte over par på tredjerunden i Indonesia, mye fordi han misset for mange fairways under tredjerunden.

 

Trønderen åpnet greit i sin tredje runde av CIMB Niaga Indonesian Masters. Han var en under par etter syv spilte hull takket være en birdie på hull fire, men måtte ta til takke med to bogeys på det åttende og niende hullet og rundet dermed én over par.

 

Dagens runde bar preg av få fairwaytreff, noe som gjorde det vanskelig for Bertheussen å score lavt. Litt bedre gikk det de siste ni, der han avsluttet med ni strake par, til tross for kun to fairwaytreff. Til gjengjeld traff han syv av ni greener.

 

Traff omtrent ingen fairways i dag, og når roughen er så tykk og ekkel som den er her så blir det tøft. Etter å ha vært litt uheldig på front, reddet jeg meg litt på back og signerte for 73 for dagen, skriver han på sin Facebook-side etter dagens runde.

 

Med to under par etter tre runder ligger han på 33. plass og er kun tre slag bak topp-20. Australske Cameron Smith leder på -14, slaget foran Anirban Lahiri fra India. Lahiri spilte i dag turneringens laveste runde på 64 slag.

 

 


 

 

Runde 2

 

Vartet opp med godt spill også på fredagens runde av CIMB Niaga Indonesian Masters.

 

Elias Bertheussen spilte en solid andrerunde i Jakarta fredag. Han åpnet birdie-birdie på de to første hullene, men måtte opp i bogey på det femte. Til tross for nok en birdie på hans sjette hull klarte han ikke å følge den opp og måtte nøye seg med ytterligere to bogeys før runding.

 

De siste ni hullene spilte han imidlertid sterkt og kunne notere to birdies og syv par. Dette holdt til en 70-runde (-2). Dermed er han -3 totalt og på delt 23. plass før lørdagens spill.

 

Nok en god og solid runde. Har stort sett kun slått 3-wood fra tee og kommer nok til å fortsette med det de neste to rundene også. Litt flere fugler på par 5 hullene så har jeg troen på at jeg kan være med å leke, skrev han på sin Facebook-side etter runden.

 

Hans andrerunde bestod av 9 fairwaytreff og 13 greentreff, samt 28 putter. Dette viser forbedring i både slagene og puttingen fra første runde, der han måtte opp i 30 putter, 7 fairway-treff og 12 greentreff.

 

I ledelse er Wen-tang Lin Hans andrerunde på 64 slag og turneringens laveste score tok han opp til teten.

 

 


 

 

Runde 1

 

Elias Bertheussen gikk under par i åpningsrunden av CIMB Niaga Indonesian Masters.

 

Etter over en måneds turneringspause, er Elias Bertheussen tilbake i aksjon på Asia-touren. Og det var et hyggelig gjensyn trønderen fikk med det fjerne østen torsdag.

 

Bertheussen meldte på sin Facebook-profil i forkant av turneringen at formen føles på riktig vei.

 

– Slagene før turneringen her i Jakarta kjennes bra, så hvis utslagene havner i riktig fylke ligger forholdene til rette for en bra uke, skriver han.

 

Torsdag åpnet han med en runde på en under par, noe som holder til delt 21. plass så langt, fire bak lederne Niculas Fung (Malaysia) og Anthony Kang (USA).

 

Bertheussens scorekort innehold fire birdies, tre bogeys og resten par.

 

– Fint i gang med turneringen. Sponset «aquaman» med et par unødvendige baller, og følte jeg misset en putt eller tre for mye, men bortsett fra det var det meget solid og mange klasseslag, skriver Bertheussen på sin Facebook-profil etter runden.

 

Dette er Elias Bertheussen sitt andre år i Det fjerne østen. I fjorårets debutsesong klarte han cuten i syv av sine første åtte turneringer, mens i år har han startet med to missede cuter. Nå er han imidlertid god posisjonert for å kjempe om sin første premiesjekk for sesongen.