(Pressemelding Bærum GK)

Bærum Golfklubb i Lommedalen er nemlig sikre på at koden kan knekkes. Nå går de helt nye veier for å tiltrekke seg distriktets aller yngste, når de nå lanserer et eget lekeområde for barn. Området er nå en integrert del av klubben, følger samme åpningstider og golfutstyret kan lånes gratis.

– For de aller fleste av oss er golf en sport det er vanskelig å mestre. Som nybegynner tar det tid å få noe følelse med hva som skal til for å komme opp på et visst nivå. De aller fleste barna blir introdusert til golf ved at de får en golfkølle i hånda og står å slår baller på rangen. Det er vanskelig for voksne og selvsagt enda vanskeligere for barn. Da går de naturlig nok fryktelig fort lei. Dette har jeg selv erfart med egne barn, og ser det gjelder veldig mange andre. Vi ville gjøre terskelen for å bli glad i golf mye lavere, sier daglig leder i Bærum Golfklubb, Andre Jåtog.

Stikkordet for barneparken er lek og moro, kombinert med læring og en smak av hva golf går ut på. På denne måten får de aller yngste en helt annen og mykere tilnærming til golfsporten.

– Målet vårt er at Bærum Golfklubb skal bli en yngleplass for både store og små, der tilbudet er like godt for elitegolferen som for småbarnsfamilien. Personlig mener jeg golf-Norge har mye å gå på når det gjelder å tenke nytt og annerledes i forhold til rekruttering, sier Jåtog.

Lokalt samarbeid blir også noe Jåtog og Bærum Golfklubb kommer til å satse mye på fremover. Han mener det er helt naturlig å kikke utenfor egne grenser for å gjøre klubben mer attraktiv for de aller yngste.

– Her har vi for eksempel et ridesenter og et kunstgalleri på samme område. Sammen skal vi arrangere familiedager fremover, hvor barna kan male i galleriet, ri på hester, spille golf å gjøre mange andre morsomme ting. Dette er noe vi har ambisjoner om å gjøre enda mer av i tiden fremover, sier Jåtog.