Rory startet dagen med birdie på hull 1. Resten av runden kan oppsummeres med gode slag men lite uttelling. Det ble til slutt en ganske jevn fordeling birdies og bogeys for en runde på -1 og -12 totalt.

– Det var litt vanskeligere i dag. Vinden kom fra en annen retning og gjorde noen av hullene vriene. Jeg fikk samlet sammen en ganske god runde. Du må slå virkelig gode slag. Du slipper ikke unna med noe annet.

McIlroy virker klar for en ny seier og selvtilliten er på plass igjen.

– 18 hull igjen men jeg er komfortabel med spillet mitt. Det handler om å ikke gjøre tabber og begrense skadene. Samtidig må man gi seg selv så mange sjanser som mulig, og det er det jeg har tenkt å gjøre i morgen.

Mye av skylden for det gode spillet ligger hos roen han har. Florida er hjemme for McIlroy nå.

– Det er godt å ha familien rundt seg. Både mine foreldre og Carolines (Wozniaki) er her. Å komme hjem og slappe av er herlig. Slipper å gå på restaurant for å spise. Jeg skulle ønske vi kunne spille flere turneringer her.

Tiger ga oss noen smakebiter på nærspillet han selv føler sitter veldig godt for tiden. I kjent stil chippet han i og briljerte til tider slik vi kjenner ham. -5 i dag og -5 totalt førte ham fra 66.plass helt opp til 17.plass. Amerikanske media har vært preget av store uttalelser om hans dårlige form. Med fem seire i 2013 og kun et par turneringer på rullebladet i 2014 var det som forventet altfor tidlig å avskrive ham. Tiger har faktisk, utrolig nok, en vinnersjanse i morgen. Han går ut en stund før McIlroy og kan sette press på spillerne foran ved å skape liv og røre med noen birdies.

Nærmeste utfordrer til McIlroy er Nikekollega Russell Henley. Med -10 ligger han to slag bak. Dagens høydepunkt kom med en herlig eagle på hull 14, et par fire.

Det er en klisje, men i morgen kan virkelig alt skje. En jagende Tiger som føler formen er på gang. Hull som kan gi deg en dobbel bogey ut av ingenting. Og ikke minst den tradisjonelle vinden som har skapt problemer for stjerner med seiersambisjoner.