De dukker opp med jevne mellomrom. Historiene om outsideren som mot alle odds vinner en stor turnering, prinsessen, kongeriket, rankingpoeng og spillerettigheter på en ettertraktet tour.

Men likevel er det sjelden man hører historier slik den Juvic Pagunsan fra Filippinene skrev i Japan denne helgen.

En 43 år gammel golfspiller, som har skrapt sammen akkurat nok til å holde det gående sesong etter sesong. Denne helgen stod Mizuno Open i Japan for tur. Det var ikke mye som tilsa at Pagunsan skulle gjøre noe bemerkelsesverdig denne gangen heller.

Bar sin egen bag

Veteranen, som hadde en seier fra en liten turnering i Indonesia i 2007 som sin største triumf, måtte bære bagen selv denne helgen. Og for å spare litt på kreftene bestemte han seg for å plukke tre køller ut av bagen og spille kun med 11. 

Uten at det så ut til å skape nevneverdig med trøbbel. 

Etter førsterunden lå Pagunsan på delt tredjeplass, men etter en fantastisk andrerunde på 65, tok veteranen ledelsen – og så seg aldri tilbake.

Han endte turneringen (som ble kortet ned til tre runder pga innkommende uvær) på -17, hele tre slag foran nestemann. 

Hvem skal du holde med i The Open denne sommeren? Mange kommer til å følge ekstra nøye med på en viss 43-åring fra Filippinene. (Foto: Getty Images)

Det betyr ikke bare klingende mynt i kassen, men også invitasjon til The Open kommende juli, i tillegg til at han sikret seg en plass i OL i Tokyo måneden etter.

Og en plass i sportselskeres hjerter over hele verden.