Selv om Marita Engzelius var en over par etter to så det lenge ut til at hun kunne snudd på scoren. Det ene paret etter det andre kom og det var små marginer som gjorde at resultatet ikke ble helt etter planen.

 

Med bogey også på hull ni rundet hun +2 for dagen, men var fremdeles under par totalt. Deretter ble det åtte par på rad før den sure bogeyen kom på hull 18. Det som var styrken på lørdag stemte ikke på søndag.

 

Det var mye vind der ute og ingen putter ville i, skriver Oslo-jenta på Facebook.

 

Det synes på statistikken. Etter å ha truffet 10 og 13 fairways på de første 36 hullene traff hun på sisterunden bare seks av 14 mulige fairways. I tillegg traff hun 11 greener, mot 13 de to foregående rundene. Så når det atpåtil blir 32 putter totalt er det tøffere å score.

 

Jeg gjorde mye bra denne uken og det skal jeg ta med meg til neste turnering, skriver hun videre.

 

75-runden førte til at hun til slutt endte på par. Dermed falt hun fra femteplass til 21. plass. Det gir henne nest beste resultat på Symetra Touren etter hennes 13. plass i begynnelsen av mai.

 

Vinneren av turneringen ble Madison Pressel etter at hun og Ashley Tait måtte ut i omspill. Pressel gjorde kort prosess og satte birdien på første omspillshull. Begge endte seks under par totalt.

 

 

 


 

 

Runde 1 og 2

 

Marita Engzelius har endelig fått scorene til å matche spillet og ligger på delt femteplass før siste runde.

 

Engzelius spiller denne uken Decatur-Forsyth Classic i Decatur, Illinois. Og hun har hatt en flott start. Hennes første runde bestod av fire birdies og fire bogyes.

 

Hun startet fra hull 10 og åpnet birdie – birdie, men dessverre måtte hun også notere tre bogeys før hun rundet. Birdies videre på hull 1 og 9 (hennes tiende og attende hull) og en bogey på hull 3 satte henne i glimrende posisjon med åpningsrunden på par (72).

 

Jeg var nære på en fantastisk runde i dag! Jeg må bare sette puttene, skriver hun på Facebook.

 

Andre runde lørdag ble enda bedre. Når resten av spillet sitter gjelder det å sette litt flere putter, og det hun bestilte fikk hun. Tre putter færre ble tre slag bedre og 28 putter førte henne opp til femteplass på leaderboardet.

 

Jeg satte litt flere putter i dag og endte opp med en 69-runde. Gleder meg til i morgen –kanskje jeg kan sette enda flere putter, skriver hun.

 

Ashley Tait leder med to slag etter sine runder på 67 – 69 og åtte under par etter 36 hull. Madison Pressel er -6, Lee Lopez er fem under og kanadieren Jessica Wallace -4 totalt. Det er med andre ord tett i toppen, og med enda en solid runde fra Engzelius kan det være hun som havner på pallen.