Baylor-nordmennene imponerte

Det ble tredjeplass for Mikkel-Bjerch Andresen i Border Olympics, mens Joakim Mikkelsen fortsetter å skrive historie. Les om den norske collegehelgen her.

Bjerch-Andresen startet dagen på andreplass, ett slag bak teten, men var aldri i nærheten å utfordre om seieren i lørdagens avslutningsrunde på Laredo Country Club. Til tross for at han avsluttet med en runde på to over par, hans svakeste for turneringen, falt han bare en plass og beholdt dermed en plass på pallen. Han delte tredjeplassen med Lamaras Xavier Feyaerts på par totalt. Lederen fra første runde, MJ Daffue vant turneringen med -5 sammenlagt.

I lagkonkurransen ble det andreplass på Baylor. Denne fikk ikke Bjerch-Andresen bidratt til, da han ikke var en del av den offisielle troppen.

– Mikkel har spilt bra for oss. Dessverre for ham var han ikke med i vår start-femmer denne gang. Han var ett slag bak teten før siste runde. Dette var første gang han har vært i en slik type situasjon. Jeg synes han gjorde en god jobb denne uken. Med tanke på at han er førsteåring har han gjort det virkelig bra, sa lagets trener Greg Priest etter runden.

Joakim Mikkelsen hadde en god dag på jobb lørdag, da han avsluttet med 70 slag, hans beste runde denne uken. Den tok ham til +1 for turneringen og delt femteplass. Dermed har han begynt sesongen med en seier, en andreplass og en femteplass. Dette var hans 11 topp fem-plassering som collegespiller. Det er tredje mest i Baylor Universitys historie, sammen med Jeremy Alcorn og Jason Hill.

Resultater

Øvrige resultater

Kenneth Svanum klatret fra 32. til 16. plass i Furman Intercollegiate, etter en avslutningsrunde på tre under par. Med -2 for turneringen endte han ti slag bak vinneren Sebastian Soderberg. Svanums Francis Marion delte 11. plassen i lagkonkurransen.

Resultater

Marita Engzelius endte på 19. plass i 2012 Clover Cup etter scorer på 76-74 og 76 slag. I lagkonkurransen kom hennes Tulsa på tredjeplass.

Resultater

Ingrid Hagen fortsatte fallet ned leaderboardet i Insperity Lady Jaguar Intercollegiate, og endte til slutt på 25. plass. Hennes South Alabama tok 6. plassen i lagkonkurransen. Fall på leaderboardet ble det også for Marit Bjerke, som endte på 19. plass etter å ha startet dagen som nummer 9. Hennes Augusta State kapret andreplassen i lagkonkurransen.

Resultater

Solveig Helgesen rundet av en miserabel uke i SunTrust Gator Women’s Invite med en 83-runde, og endte med det helt nede på 90. plass – nest nederst på resultatlisten. Stort bedre gikk det ikke for hennes skolelag Augusta State, som endte helt sist av de 17 lagene.

Resultater

Fra lørdag

Like bra gikk det dessverre ikke for Kenneth Svanum, som falt fra 7. til 32. plass, etter en andrerunde på tre over par (75). Han ligger en over sammenlagt, og har ti slag opp til teten når en runde gjenstår. I lagkonkurransen ligger Svanums Francis Marion på 10. plass.

Leaderboard

Tulsas Marita Engzelius delte 35. plassen etter første runde av 2012 Clover Cup, og klatret 12 plasser opp leaderboardet lørdag. Med scorer på 76 og 74 slag er hun +6 for turneringen. Hun har 12 slag opp til teten, og seks opp til en topp ti-plassering. Hennes lag Tulsa ligger på fjerdeplass i lagdelen.

Leaderboard

Ingrid Hagen lå på tredjeplass etter første runde av Insperity Lady Jaguar Intercollegiate, men maktet ikke å følge opp det solide spillet lørdag.Med en 77-runde falt hun til delt 18. plass (+6). For Marit Bjerke gikk det motsatt vei, da hun med sin 72-runde klatret fra 19. til 9. plass. Hennes Augusta State ligger på andreplass i lagkonkurransen, mens Hagen og South Alabama er på 7. plass.

Leaderboard

En som overhodet ikke har fått det til å stemme denne uken er Solveig Helgesen, som fulgte opp sin innledende 87-runde med en score på 82 slag. Dermed er hun nede på 91. plass, nest sist på leaderboardet.

Leaderboard

Fra fredagen

Joakim Mikkelsen er regjerende mester i Border Olympics, men det er hans lagkamerat Mikkel Bjerch-Andresen som imponerer mest så langt. Fortsette å imponere gjør også Ingrid Hagen. Les om den norske collegehelgen her.

Førsteåring Mikkel Bjerch-Andresen leder an for Baylor University etter første runde av Border Olympics på Laredo Country Club i Texas. Fredag ble det spilt 36 hull, og med runder på 72 og 70-slag er Bjerch-Andresen en av bare tre spillere i feltet som er under par.

Haga-golferen delte 8. plassen etter første runde, men klatret opp til ensom andreplass på ettermiddagen, og ligger kun ett slag bak Lamars MJ Daffue.

Nest best av Baylors golfere er en annen nordmann, Joakim Mikkelsen på delt 12. plass. Med scorer på 72 og 75 slag deler han 12. plassen, fem slag bak teten når en runde gjenstår. Mikkelsen har åpnet sesongen med en seier og en andreplass, og har samtidig klatret opp til 28. plass på verdensrankingen for amatører.

I lagkonkurransen ligger Baylor på tredjeplass, 17 over par og 11 slag bak Lamar som leder. Houston ligger på andreplass, tre bak Lamar og åtte foran Baylor.

Leaderboard

Også Kenneth Svanum kom godt i gang fredag, i Furman Intercollegiate på Furman University Golf Course i South Carolina. Det skal totalt spilles tre runder, og Svanum åpnet med en runde på to under par. Det holder til en delt 7. plass, fire bak Georgias Sepp Straka i tet. Svanums Francis Marion deler andreplassen i lagkonkurransen, to slag bak Troy i føringen.

Leaderboard

Marita Engzelius er i gang med 2012 Clover Cup på Longbow Golf Club, og deler 35. plassen etter første runde. Med +4 (76) har hun ti slag opp til teten, og fem opp til en topp ti-plassering. Hennes Tulsa er nede på 7. plass i lagkonkurransen, 17 slag bak Colorado sitt lederlag.

Leaderboard

I Insperity Lady Jaguar Intercollegiate er det to norske spillere med. South Alabamas Ingrid Hagen representerer South Alabama, mens Marit Bjerke er med for Augusta State. Ingrid Hagen har med to topp fem-plasseringer på de siste to turneringene spilt seg inn i troppen til South Alabama, og fortsetter å imponere denne uken. Fredag gikk hun en over par (73), noe som holder til en delt tredjeplass. Med to runder som gjenstår er marginen opp til teten på tre slag.

– Ingrid fortsetter å imponere. De siste turneringene har hun ikke gjort en eneste feil med putteren. Hennes langputter har vært veldig solide. Hun klarer å toputte de lengste, i tillegg til at hun gjør en rekke birdieputter og andre korte putter.

– Hun svinger med mye selvtillit og slår ballen veldig bra. Hennes nærspill er solid, alle aspekter i spillet hennes har vært veldig bra. Jeg tror selvtilliten hennes er nøkkelen til dette, sier lagets trener T.J. Jackson om den norske jenta.

Tre slag dårlige enn Hagen gikk Marit Bjerke, som deler 19. plassen. I lagkonkurransen ligger Augusta State derimot på andreplass, mens Hagens South Alabama er nummer 6.

Leaderboard

Regjerende norgesmester Solveig Helgesen representerer Georgia State i SunTrust Gator Women’s Invite, på Mark Bostick Golf Course i Florida. Hennes åpningsrunde kunne knapt vært mer katastrofal, med 87 slag og 17 over par. Den gjør at hun ligger på 92. plass, helt nederst på leaderboardet.