Etter en turbulent start på 2021 mistet Tonje Daffinrud OL-plassen like før deadline for uttaket, men kom med i siste liten som reserve etter at en spiller trakk seg fra turneringen.

De siste ukene har hun ligger i hardtrening hjemme i Norge for å finne tilbake til formen, og under OL i Tokyo spiller hun med et solid «underdog»-stempel. Dessverre ble onsdagens åpningsrunde en knyttneve i mellomgulvet for 29-åringen fra Tønsberg med ti over par og sisteplass med fire slags margin.

Les også: Alt du trenger å vite før Daffinruds OL-debut

Torsdag forbedret hun scoren med åtte slag, og med fire bogeyer, to birdier og resten par ligger hun nå +12 sammenlagt. Det er imidlertid fortsatt nedert på leaderboardet med 60.-plass, to slag bak Anne van Dam fra Nederland.

Verdensener og favoritt Nelly Korda har overtatt ledelsen etter en magisk runde på 62 slag, ni under par, fire slag foran danskene Emily Kristine Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Aditi Ashok fra India.

Etter å ha startet runden med par på sine fire siste hull, gikk Nelly Korda de neste tolv på vanvittige ti under par. Hun var hele elleve under par da hun stod på tee på det 18. hullet, og med birdie hadde hun mulighet til å gå sin første 59-runde. I stedet ble det en lei dobbelbogey for det som må være karrierens første «skuffende» 62-runde, som nå er ypperlig posisjonert til å tangere bragden til sin landsmann Xander Schauffele og vinne OL-gull.

(Artikkelen fortsetter under)

Nelly Korda festet grepet om gullet med en 62-runde torsdag. (Foto: Getty Images)

De skandinaviske damene har virkelig bitt fra seg på Kasumigaseki Country Club, og ett slag utenfor pallplass er også svenske Madelene Sagström, som ledet etter første runde, med i kampen om medalje.

Det har vært intens varme for spillerne så langt i Tokyo, og de fleste spillerne har gått med paraply for å beskytte seg for solen og temperaturer nærmere 40 grader. Nå er det attpåtil en tropisk storm på vei, som er ventet å vare fra lørdag til søndag. Arrangøren vurderte torsdag å kutte ned turneringen til 54 hull, men har i stedet bestemt å la spillerne slå ut fra både tee 1 og 10 og med sannsynlig avslutning av turneringen søndag i stedet for lørdag.

Leaderboard