Den tidlige starten på golfsesongen fikk for mange klubber et tilbakefall forrige uke. På torsdagen lavet det ned store mengder snø over Øst- og Sørlandet. 

Sportssjef i Moss & Rygge GK, Dagfinn Johnsen uttalte i papirutgaven av Moss Avis to dager etter at det verste som kan skje nå er at folk begynner å bruke langrensskiene på banen.

Det er jo fryktelig surt at det skjer akkurat da vi var klare til å åpne banen

– Da komprimeres snøen, spesielt ned i greenene, og da vil det ta enda lengre tid før vi kan åpne, forteller han.

Det øker også faren for isbrann. Når det legger seg en «is-kake» over greenen dannes et anaerobt miljø, der gresset ikke får puste.

– Det dannes det gasser i vekstbedet, men isen gjør at gassene ikke forsvinner. Ikke bare dør gresset ut, men det blir så forurenset av giftige gasser at det er vanskelig å reetablere ny vekst, lufte det ut og bli kvitt stoffene og de ulike syrene som dannes nede i bakken, fortalte anleggsansvarlig i NGF, Pål Melbye til Norsk Golf om isbrann i fjor vinter.

– Det er jo helt håpløst for oss at vinterens største snøfall skal komme nå, men vi må bare vente. Det er ikke noe vi får gjort dessverre. Men det er jo fryktelig surt at det skjer akkurat da vi var klare til å åpne banen, konkluderer Dagfinn Johnsen overfor Moss Avis.