Elias Bertheussen hadde en høyst godkjent debut på Asia-touren med 42. plass i Myanmar for ti dager siden. Fjorårets norgesmester fikk deler av 2012 ødelagt av en trøblete rygg, hvor han måtte trekke seg fra eller stå over en rekke Challenge Tour-turneringer. Trønderen har jobbet mye med forebyggende arbeid det siste året, men den siste uken har han igjen kjent smerter i ryggen.

 

Bertheussen, som nå er på plass i India, har ikke fått den opptakten til turneringen han har ønsket seg.

 

– Ryggen har vært smertefull de siste fem dagene, så har nesten ikke trent noe golf, bare fysisk for å få bort skiten. Men vi satser på at det ordner seg for snille gutter, skrev han på sin Facebook-profil mandag. 

 

– Er ryggen håndterlig nok til at du ikke tror den vil hemme deg i turneringen denne uken?

 

– Det har vært vondt en liten uke nå. Det er vanselig å si, det kan slå begge veier. Men det går nok snart over, jeg har bedre kontroll på kroppen nå enn hva jeg har hatt tidligere, utdyper Bertheussen overfor Norsk Golf.

 

Bertheussen har ikke orket å spille innspill på Dehli Golf Club. Tirsdag ettermiddag oppdaterte han sin Facebook-profil:

 

– Gotime 07.20 i morgen. Det betyr at jeg må stå opp grytidlig for å prøve og få i gang ryggen og en behandling før det hele starter. Akkurat nå er den minste bekymringen min at jeg ikke har fått spilt inn banen og slått så mye i det siste, skriver han.

 

Han har likevel rukket å danne seg et helhetsinntrykk av banen.

 

– Har gått banen to ganger. Den er så smal at jeg nesten får klaustrofobianfall på noen fairways, og jeg vurderer å ikke ta med driveren engang. Men det blir moro å spille en sånn type bane også!

 

Turneringen i India spilles fra onsdag til lørdag. Bertheussen slår ut i en av dagens første baller, på det første hullet kl. 03.20 norsk tid.

 

Turneringsinfo SAIL-SBI Open