Marita Engzelius er den andre spilleren fra Oslo Golfkubb som er kommet med på LPGA-touren. – Det er det ingen andre klubber som kan skilte med, sa  en tydelig stolt styreleder Jan Aaseth da han introduserte Marita Engzelius for pressen fredag før jul. Den tradisjonsrike Oslo-klubben startet systematisk satsing på juniorgolf for 10-12 år siden og nå begynner dette åpnebart å gi resultater.

– Men det er Marita som selv har gjort jobben, og det er en helt fantastisk prestasjon, sa Aaseth før han ga ordet til hovedpersonen selv.

 

Marita Engzelius var en av tre amatører som endte mellom plassene 21 til 45 som sikrer kategori 17 neste år i kvalifiseringen til LPGA i november/desember, og etter at hun nå er uteksaminert med topp karakterer fra University of Tulsa, er forberedelsene til profflivet i full gang. 

 

– Jeg skal melde meg på alle turneringene og spille så mange jeg får mulighet til, sier en avslappet og smilende Marita. Kategorien gjør at hun er sikret spill i et titalls turneringer. Men leverer hun godt spill kan det bli flere.  Det reshuffles tre ganger i løpet av året, så da har jeg mulighet til å få bedre kategori. Jeg skal også spille Symetra Tour, og det kan by seg muligheter ved å spille mandagskval før turneringen. Da knives gjerne 100 spillere om to turneringsplasser, sier Marita. Hun vil få vite fra uke til uke hvilke turneringer hun får delta i. 

Den 24-årige golfspilleren ligger to år foran sitt eget skjema, og stilte opp i kvalifiseringsturneringen for å få erfaring.  

– Hun gikk til kvalet med et stort smil, men de fleste andre var sammenbitt og skikkelig presset, forteller Maritas trener Jonas Lilja, som gikk caddie. Marita mener selv at hennes store styrke ligger i det mentale og evnen til å se helheten, og det kan trener Lilja skrive under på.  – Det er få som kan tvinge seg til å få en ball i koppen, men Marita kan det, sier han. 

 

Lite i Europa

Marita blir neppe å se så ofte i Europa det kommende året. Hun skal ha base i USA, og det er begrenset hva LPGA tillater spillerne sine å delta på andre tourer. 

– Vi kan søke om å delta på andre tourer, men det blir  ikke mer enn to – tre stykker, sier Marita. Da kvalet til Ladies European Tour gikk av stabelen, var Oslo-jenta travelt opptatt med avsluttende eksamener.

Frem til sesongstart er Marita travelt opptatt med å skaffe sponsorer og får organisert sin nye tilværelse. Jobben som manager er foreløpig ikke besatt, men hun har folk rundt seg som hjelper til. – Jeg liker å ha kontroll på det som skjer da, smiler hun, men medigr at det har blitt lite tid til trening de siste par dagene. Treningsiveren er imidlertid til stede i fullt monn, slik den har vært siden Marita ble bitt av golfbasillen. Med klubbvenninne Suzann Pettersen som forbilde er Marita Engzelius nå klar for å begynne sitt golfeventyr «på ordentlig».

 

Les også: Engzelius klar for LPGA-touren!