Big Bertha Alpha

 

Med Alpha lover Callaway at du kan justere for korrekt ballbane, kontroll og lengde. Dette gjøres ved at du endrer loft, lie, tyngdepunkt (drawtendens) og høyden på tyngdepunktet.

 

Sistnevnte ser vi for første gang i en driver, og Gravity Core er kjernen som gjør det mulig. Karbonrøret festes i toppen og sålen og tungstentuppen på 10.5 gram bestemmer om tyngdepunktet ligger høyt eller lavt. Dette påvirker spinn og er for tiden veldig viktig for produsentene når de jobber for å få mer lengde på slagene dine.

 

Alpha har også loftjustering fra -1 til +2 grader fra standard. Sammen med Gravity Core og vektskruer på 1, 3, 5 og 7 gram gir det golfere en mengde innstillingsmuligheter. Å finne kombinasjonen som er korrekt for deg blir utfordringen.

 

 

 

 

Målgruppen for Big Bertha Alpha er stor på grunn av mengden innstillinger som påvirker resultatet av slaget ditt. Callaways egne anbefalinger når du tar Alpha i bruk;

 

1. Begynn med samme loft som du har på driveren din i dag, nøytral lie og mid/high Gravity Core.
2. Juster med vektskruene og lie for å få god retning.
3. Juster loft og Gravity Core for å oppnå optimal utgangsvinkel og spinn.

 

Big Bertha Alpha kommer i 9° og 10.5° med Fubuki ZT skaft. Du kan kjøpe den fra 14.februar 2014. Veiledende pris er 3895,-.

 

 

Big Bertha

 

Det er litt risikabelt for Callaway å ta i bruk navnet Big Bertha. Det er nærmest legendarisk innen golfutstyr, men kan samtidig forbindes med noe gammeldags og utdatert. Det er ikke tilfelle med hverken Alpha eller den litt enklere lillesøsteren.

 

Den justerbare skinnen har vi sett før. TaylorMade har den i SLDR og Mizuno brukte den i MP-630. Mizuno var først ute med produktet, men de to andre hadde patentene og konseptet på blokken først. Hos Callaway heter den AWP – Adjustable Perimeter Weighting. En 8 grams vekt skyves rundt på skinnen for å finne den beste innstillingen. Big Bertha har også loftjustering på -1° til +2° fra standard samt draw og nøytral.

 

Big Bertha kommer i 9°, 10.5° og 13.5HT. Standardskaft er Fubuki Z. Callaway har valgt å ta den inn i sitt fine uDesign system der du kan gi den personlig preg med en rekke farger. Også Big Bertha kommer for salg 14.februar 2014 med veiledende pris 3595,-.

 

 

Callaway kaller sine to siste lanseringer Total Performance Driver. De skal med sine justeringsmuligheter passe for så mange golfere som mulig. Faktisk mener Callaway at både svært gode spillere og nybegynnere skal finne sin favorittdriver hos dem. Spørsmålet er om du treffer blink når du kaster så stort nett, eller ender opp med produkter som blir så avanserte at mange ikke finner sin favorittinnstilling. 

 

Hvem er så utforderne til Callaway Big Bertha og Alpha? Den første vi og de fleste andre tenker på er TaylorMade SLDR. Samtidig er det lite trolig at TaylorMade lar SLDR stå alene mot Big Bertha i hele 2014. En lansering fra dem i februar 2014 er ikke utenkelig. Disse driverne får mest oppmerksomhet i media og reklamer, men når vi skal telle salg kan vi garantere at X2 Hot og JetSpeed knuser både Big Bertha og SLDR ned i golfskoene.

 

Big Bertha er ikke det første retronavnet Callaway drar opp av hatten i år. Apex, som ble lansert som to nye jernsett, er også et godt gammelt utstyrsnavn.