Ni måneder etter at han sist konkurrerte på Europatouren, er Espen Kofstad tilbake i manesjen. Scorekortet etter comeback-runden er fargerikt, og grunn til å være fornøyd.

Fem birdies, to bogeys og en dobbel bogey gir en fasit på -1 etter de første 18 hullene.
-Det var moro! Jeg var jo selvsagt ganske nervøs, men det beste er jo å være i gang igjen, sier Kofstad til Norsk Golf.

Ett slag under par holder til en delt 61. plass etter dag én. Det er foran spillere som Miguel Angel Jimenez, Thomas Bjørn, Padraig Harrington og Peter Hanson.

-Jeg spiller fint, så her er det bare å fortsette, avslutter Kofstad før han begynner forberedelsene til runde nummer to fredag morgen.

Leaderboard

– – –

 

Før turneringen

Losby-golferen fikk nesten hele fjorårssesongen ødelagt av skade, men klarte på mirakuløst vis å sikre seg Europatour-kortet i Q-School-kvalifiseringen i november – hans første turnering på syv måneder.

Tilbake i det gode selskap tok det imidlertid bare to turneringer før ryggen slo seg vrang igjen, og han måtte kaste inn håndkledet på nytt. 

Denne uken er det endelig duket for comeback. Han har allerede gått glipp av så mange turneringer i år at han kan fullføre resten av sesongen, uten å være redd for at det påvirker hans 2016-kategori i negativ retning. Nå er målet å pynte på kategorien han fikk i Q-School-finalen i fjor.

– Jeg planlegger å spille rundt fem europatour-turneringer i høst. Man trenger minimum 12 turneringer på europatouren for å kunne kvalifisere seg gjennom pengelisten, så jeg må uansett gå veien via Q-School for å få bedre kategori neste år, forklarer Kofstad, som for tiden ligger på 225. plass på pengelisten med drøye 21 000 innspilte euro på to turneringer.

Kofstad uttalte til Norsk Golf for to uker siden at kroppen føles stadig bedre, og han kjenner ikke lenger til de skarpe smertene eller strålingen han hadde mens han konkurrerte på touren.