Bjørnstad har det travelt med å komme i turneringsform før han skal spille kvalifisering til europatouren i slutten av måneden. Og turneringsprogrammet er i ferd med å falle på plass i et voldsomt tempo.

Første turnering ble i mid-am-NM på Miklagard forrige helg, hvor spillet hans ikke overraskende var preget av mye rusk i maskineriet. Der endte han til slutt på sjetteplass, syv slag bak vinneren.

Fredag og lørdag denne uken spiller 38-åringen PGA Norway Pro Am på Gamle Fredrikstad Golfklubb, men den store testen kommer først torsdag neste uke. Da skal Henrik Bjørnstad måle krefter på Challenge Tour i Irland.

Idrettssjef i NGF, Øyvind Rojahn, bekrefter at Bjørnstad har fått wild card til Irish Challenge på Mount Wolseley Golf Resort utenfor Dublin.

– Vi har et ledig wild-card til turneringen i Irland, og har gitt det til Henrik. Utgangspunktet vårt er at vi skal gi frikort til spillere som har nivået inne. Nå vet vi jo ikke helt om Henrik har nivået inne akkurat nå etter sju år borte, men han har jo hatt det før. Så nå får vi jo svar på hvordan han ligger an, sier Rojahn til Norsk Golf.

Matching på Challenge Tour-nivå blir viktig i oppladningen til europatour-kvalifiseringen i Østerrike den påfølgende uken. Det første av i alt tre steg på vei mot et mulig europatour-kort. Så gjelder det å ha realistiske forventninger.

– Det er veldig lenge å være borte sju år fra golfen, men er det én som kan klare det, er det vel Henrik. Ingenting hadde overrasket meg når det gjelder den gutten, smiler Rojahn, som for øvrig spilte med Bjørnstad i åpningsrunden av mid-am-NM på Miklagard.

(I hardtrening før comebacket: Se svingen til Bjørnstad)

På spørsmål fra Norsk Golf i helgen om han kom til å takke ja til et frikort på Challenge Tour dersom han ble tilbudt det, svarte Bjørnstad «ja» uten å nøle.

– Spillet mitt er nok fortsatt et stykke unna Challenge Tour-nivå, men hvis jeg blir tilbudt kortet, stiller jeg. Jeg trenger all den turneringstreningen jeg kan få for å komme tilbake i rytmen igjen, sa Bjørnstad.

Irish Challenge blir Bjørnstads første profesjonelle turnering siden han la opp fra Nationwide Tour høsten 2010. Kristian Krogh Johannessen (Drammen GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) skal også spille.

Les også: Bjørnstad etter sin første turnering på syv år: – Jeg har en jobb å gjøre!