Viktor Hovland startet søndagen på en tolvteplass, men bykset oppover leaderboardet med to birdies og en eagle i løpet av fire hull på front nine. Han lå tre under for dagen og var oppe på delt sjetteplass med blant andre Rory McIlroy og Bryson DeChambeau da hull 13 stod for tur. Et par 5- hull der Hovlands nøyaktighet og jernspill vanligvis gir ham en eaglemulighet, og i verste fall en birdie. 

Men så sviktet det fra tee for en sjelden gangs skyld. Ballen gikk out of bounds, tredjeslaget ble slått fra tee, og det fristende par 5-hullet endte i stedet med en dobbel bogey. 

Og vips var det norske flagget borte fra førstesiden på resultatlista. 

Men det var ikke først og fremst dét som forhindret nordmannen fra en topplassering søndag.

-Kitt den putteren midtfjords! 

For Hovland slet med putteren. Den ene gode birdiemuligheten etter den andre strøk forbi hullkanten, og etter å ha misset en ny birdieputt hårfint på hull 17, rant det over for Eurosport-kommentator Henrik Bjørnstad:

– Det er bare å kitte den putteren midtfjords på det 17. hullet nå altså! Seriøst!

Men oslogutten beholdt putteren i bagen, og fikk en ny birdiemulighet på hull 18 – som også snek seg også utenfor. Dermed endte en potensielt meget god avslutningsrunde med 68 slag. Hovland tapte nesten 2,5 slag til resten av feltet på greenene søndag.

Drama i seierskampen

Det var drama til siste slutt i kampen om seieren også. Dustin Johnson så ut til å gjøre kort prosess og dra i fra konkurrentene Brendon Todd og Kevin Streelman – når også han havnet i trøbbel på hull 13. DJ gjorde som Hovland, slo driven out of bounds, og endte med en bogey. 

Mer drama fulgte da Johnson på ny dro med seg utslaget ut venstre på det drivebare par 4-hullet nummer 15. Ballen var på full fart ut i vannhinderet, men en solid porsjon flaks gjorde at ballen ble liggende i gresset noen centimetre fra vannet. 

Amerikaneren tok av seg sokker og sko og gikk for flagget, men også det neste slaget ble for kort. Likevel klarte Johnson å samle seg på mesterlig vis, og redde par etter et fantastisk tredjeslag. 

Dustin Johnson måtte ta av seg sokker og sko for å redde par. (Foto: Getty Images)

Med tordenvær liggende og lure rett i nærheten var man hele kvelden forberedt på å høre sirenen som stopper spillet. Med tre hull igjen å spille for lederballen ble spillet avblåst. 

Da spillet startet opp igjen 50 minutter senere, viste Dustin Johnson hvilken kald fisk han er, og sikret seieren. Dermed har 36-åringen vunnet en turnering i 13 sesonger på rad, det er det kun Jack Nicklaus (16), Arnold Palmer (16) og Tiger Woods (14) som har klart før ham.

Seieren er Johnsons 21. på PGA Touren.

Viktor Hovland endte på en delt 11. plass, mandag morgen er han inne blant de topp 50 på verdensrankingen. Så lenge han holder seg der er han kvalifisert til alt som er av store turneringer. 

LEADERBOARD