Forrige helg var Espen Kofstad en av auksjonsgjenstandene da Losby Golfklubb samlet inn 63 450 kroner til brystkreftsaken i forbindelse med sitt årlige Pink Cup-arrangement.

 

Denne helgen stiller Henrik Bjørnstad opp for hjemmeklubben Drøbak. Han har gitt bort TaylorMade-driveren han brukte da han spilte på PGA-touren.

 

– Vi har vært så heldige å få flotte ting av Henrik Bjørnstad som vil auksjoneres ut til inntekt for Pink Cup og brystkreftsaken, skriver Drøbak Golfklubb på sin hjemmeside

 

I tillegg har de klubben fått prototype-putteren som ble laget til Jason Day, syv par Drøbak GK-solbriller hvor Henrik har signert innpakningen, og tre Henrik-signerte vinflasker.

 

– Ønsker du å få tak i noe av dette kan du legge inn bud på en eller flere av tingene frem til lørdag 15. juni kl 09.00 ved å sende en e-post til dgk@drobakgolf.no, skriver klubben.

 

Auksjonen starter etter turneringen fra kl 14.30 på lørdag.

 

I 2012 samlet norske golfklubber inn over en million kroner til brystkreftsaken. Klarer klubbene det samme målet i år vil norske golfere ha bidratt med over fem millioner kroner til den svært viktige saken.

 

 


 

Om Pink Cup

 

Pink Cup er et samarbeid mellom Kreftforeningen, norske golfklubber og Norges Golfforbund (NGF), hvor inntektene fra turneringen og andre aktiviteter er øremerket brystkreftsaken. I 2012 ble det samlet inn 1.100.000 kroner. Henrik Bjørnstad og Marianne Skarpnord er ambassadører for Pink Cup.

 
Klubbene som samler inn mest penger i klubbturneringen blir invitert til å sende ett lag til en landsfinale. For mer informasjon, se www.pinkcup.no 
 

 

Om brystkreft

 

37.000 norske kvinner lever i dag med brystkreft. Hvert år får rundt 2.800 kvinner konstatert diagnosen, noe som gjør sykdommen til den hyppigste kreftformen blant kvinner. Av disse må ca 1100 fjerne brystet. 80 % av de som får diagnosen er over 50 år, men også yngre kvinner og menn kan rammes. Fysisk aktivitet minsker risikoen for å få kreft.