Runde 4

 

Australieren Steven Bowditch har i det siste fått langt større mediedekning enn noen gang før. Ikke så rart med tanke på at en ukjent spiller denne helgen skulle vinne på PGA Touren.

 

Bowditch sin sisterunde var sterkt preget av vindforholdene. Hans 76-runde er den høyeste sisterunden siden Vijay Singhs sisterunde i 2004-utgaven av PGA Championship, og denne søndagens snittscore var på hele 73.8 på TPC San Antonio.

 

Til tross for vinden siste dag var det én ting Bowditch fokuserte på for å holde seg på toppen av resultatlisten: Ha positive tanker!

 

Skal jeg være ærlig klarte jeg å forholde meg positiv. Jeg måtte akseptere at jeg kom til å spille blant kaktus og rullende steiner slik jeg spilte der ute i dag, sa Bowditch til PGA Tourens nettsider.

 

Bowditch startet sin siste runde med en tre-slags ledelse på Matt Kuchar og Andrew Loupe, men problemene startet allerede hans første hull. Han var tre over de første fire hullene og rundet på 39 slag (+3) for å dele ledelsen med Kuchar.

 

Heldigvis for Bowditch hadde også Kuchar problemer underveis i runden. I løpet av hans siste ni hull var han tre over par etter hull 14, og kunne til slutt signere scorekortet på 75 slag. Det kunne også Loupe, og de delte til slutt fjerdeplassen på -6 totalt. Bowditch vant med -8, slaget foran Will Mackenzie og Daniel Summerhays som begge gikk under par søndag.

 

Jeg var så heldig at ingen andre klarte å klemme til med en kjempegod runde i den vanskelige vinden, fortsatte Bowditch.

 

Takket være helgens seier tok han et kjempebyks popover FedEx-listen. Han startet helgen på 155. plass, men etter sine 500 poeng for seieren ligger han nå på 26. plass. I tillegg har han mottatt en Masters-invitasjon og debuterer i turneringen samtidig som Adam Scott skal forsvare sin egen og Australias første Masters-tittel noen sinne.

 

 


 

 

Runde 3

 

Vartet opp med storspill rundt greenene og leder med tre slag i San Antonio. Phil Mickelson var ikke like fornøyd med runden. Han måtte gi seg på grunn av skade.

Australske Steven Bowditch var et relativt ubeskrevet blad før han kom til San Antonio denne uken. Han ligger på 155. plass på pengelisten og med 19. plass som beste resultat så langt denne sesongen var det få rom regnet med at han skulle gå ut i lederballen med komfortabel tre slags ledelse på søndag.

Nå har publikum sperret opp øynene for 30-åringen og hans utrolige nærspill som har ført ham 12 slag under par.
Lørdag startet han dagen med å sette to chip-slag på de to første hullene. Birdie-eagle har aldri skadet et scorekort og med kun én bogey, endte han på 68 slag.

Etter runden innrømmet han overfor PGA-tour at han vanligvis ikke har sin styrke rundt greenen, men at han hadde flyten og at han misset greenen på de riktige stedene. 

Likevel, det imponerende spillet kom ikke bare rundt greenene. Han viste også magi fra roughen, som for eksempel på det 11. hullet, hvor australieren tredde et slag gjennom tre grener og landet trygt på greenen og sikret par.

– Det var en stein i veien, så jeg kunne ikke chippe ballen sidelengs eller bakover. Jeg måtte unngå en stor gren og resten var egentlig bare kvister. Jeg var nok heldig der, sier han beskjedent.

Tre slag bak Bowditch jakter amerikanske Andrew Loupe  og den langt mer meritterte Matt Kuchar, som leverte turneringens beste runde med 65 slag.

Den kanskje  største stjernen i feltet, Phil Mickelson, spilte 11 hull på lørdag før han måtte kaste inn håndkledet etter en muskelstrekk.

– Jeg forstrakk en muskel da jeg prøvde å slå ballen hardt. Det gjorde veldig vondt, og det ga seg ikke, sa han etter runden.

Fansen frykter at det nå spøker for deltagelse i årets første Major, US Masters, som begynner om bare ti dager. Publikumsfavoritten er imidlertid optimistisk og håper at han kan stille til start allerede neste uke.

– Jeg skal få en lege til å se på skaden, selv om det ikke er mye å gjøre med en muskelskade. Jeg håper jeg kan spille Houston Open kommende uke, sa han.

 

_____________________________________

 

Runde 2

Det hører med til sjeldenhetene at Phil Mickelson må kjempe for å greie cuten. Denne gangen visste han at han måtte ha birdie på det siste hullet, et par 5-hull, for å være med å spille om pengene under Valero Texas Open i på TPC San Antonio.

Etter driven hadde han 250 meter igjen til greenen, som var voktet av en diger bekk på høyre side. På sedvanlig vis plukket publikumsfavoritten opp alt han hadde fra baggen og gikk for pinnen. Dessverre ble ikke slaget helt som «Lefy» hadde forestilt seg, og ballen stanset i grensen mellom roughen og vannet.

Phil, som trengte å være i koppen etter to slag, visste at det var nå eller aldri. Han tok av seg venstreskoen, rullet opp buksebenet og slo ballen ut av elendigheten til 2 meter unna hullet til publikums store fornøyelse.

– Hvis det noensinne skulle være et slag som må slås ut av vannet, så måtte det være på det siste hullet, ikke sant? Spøkte Mickelson etter runden.

Putten satte han selvfølgelig, og får dermed være med til helgespillet med minste mulig margin. Mickelson, som spiller turneringen for første gang siden 1992, kom til Texas for å få konkurransetrening før årets første store styrkeprøve, US Masters, som er halvannen uke unna. Selv om han bare så vidt greide cuten, finner Mickelson flere positive tegn i spillet sitt.

– Jeg liker faktisk hvordan jeg driver ballen. Jeg treffer ballen, jeg slår den høyt, jeg har tempoet tilbake, ryggen føles bra, kroppen føles bra og jeg jeg kan endelig slå ballen hardt igjen, oppsummerer han. Spillet har føltes bra de siste par ukene. Dessverre så har ikke fokuset vært der. Jeg har ikke hatt riktig konkurransemodus, oppsummerer mannen som er verdens femte beste golfspiller for øyeblikket.

Relativt ukjente Steven Bowditch fra Australia leder turneringen halvveis, på 8 under par, elleve slag foran Mickelson.