Tekst: Erik Pettersen

Det er ingen hemmelighet at det amerikanske golfpublikummet bråker som engelske fotballsupportere når de følger sine helter gjennom 18 hull. Særlig høylydt blir det når Ryder Cup kommer til statene annethvert år, men Luke Donald tror årets versjon kan sette desibelrekord på tribunene.

 

Ekstremt bråkete
– Det kommer til å bli ekstremt bråkete. Jeg har spilt Ryder Cup tre ganger tidligere, men dette er foreløpig den største arrangørbyen, så det kommer til å bli ekstra morsomt, sier engelskmannen i et intervju med Sky Sports.

– Fansen kommer til å være på amerikanernes side, og det kommer til å bli svært tøft for Europa. Jeg håper de viser respekt for begge lagene, sier han.

2012-utgaven av Ryder Cup skal spilles 28.-30. september på Medinah Country Club utenfor Chicago. Luke Donald har bodd i den amerikanske storbyen i mange år, og har gode minner derfra

– Her har jeg bodd i 15 år og det var her jeg møtte kona. Jeg hadde fire gode år på college i Chicago, og det var en god erfaring å ta med seg inn i livet som professjonell, sier han. 

I 2011 overtok Donald for en kort periode førsteplassen på verdensrankingen, da han vant BMW PGA Championship etter et omspill med Lee Westwood. Donald har spilt turneringer over hele USA i mange år, men har alltid lengtet tilbake til sin favorittby.

 

– Mye renere
– Det er litt som New York, men litt mer overkommelig. Mye renere og vennligere mennesker. Byen har mye å tilby idrettsfans, gode restauranter, utrolige museumer og masse kultur. Den har alt, sier 34-åringen.

Årets kaptein er Jose Maria Olazabal, og Donald er sikker på at spanjolen med to major-titler kommer til å bli en avgjørende faktor for å sikre seieren for europeerne.

– Olazabal og Seve (Ballesteros) er antagelig et av de beste foursome-lagene i historien i Ryder Cup-sammenheng. De spilte med en utrolig eleganse. Begge to hadde et helt magisk nærspill, sier han. 

Amerikanernes kaptein er ingen hvem som helst det heller, nemlig Davis Love III.

Det er bare 10 dager igjen.