Det melder Glåmdalen i sin papirutgave fredag.

Oppkjøpet skjer kun en halvannen måned etter at et enstemmig formannskap og kommunestyre sa nei til å kjøpe opp og dermed redde golfanlegget. Torsdag ettermiddag sa de samme ja.

I Glåmdalen-artikkelen heter det at skissen hovedsaklig er lik som den kommunestyret sa nei til 1. september, men at en ny golfklubb må bidra med 400 000 kroner mer enn det som var kravet fra kommunen i det opprinnelige løsningsalternativet. 

Ved å redde anlegget slipper kommunen å betale tilbake 4,5 millioner i spillemidler til kulturdepartementet, noe mange mente en kommune ned stram økonomi ikke hadde råd til. I tillegg har golfbanen vært viktig for markedsføringen av regionen.

1. september krevde kreditorene at golfklubben selv stilte 1,3 millioner kroner til disposisjon Nå har kravet økt med 400 000 kroner. Løsningen betyr at kommunen nå vil stifte «Nye Vinger Golf AS».

– Vi måtte bare få dette anlegget i drift igjen, og flerbrukshuset skal nå kunne brukes av alle, ikke bare dem som spiller golf. Dessuten er det folkehelseperspektivet. Det er viktig at Liermoen er tilgjengelig for alle, sa Turid Westerberg i Pensjonistpartiet før banen omsider ble reddet av kommunen.

Når 1,7 millioner kroner fra golfmiljøet er på plass overfører kommunen 2,5 millioner kroner til den nye klubben. Deretter kjøper det nye driftsselskapet anlegget for én krone, mens kommunen beholder én aksje i selskapet, opplyser Glåmdalen.

Les også: Kommunen til unnsetning? 

I slutten av september ble det rapportert om stor interesse fra private aktører om oppkjøp av golfanlegget. En av interessentene var Per Haugsrud. Kommunen ønsket på sin side å hindre at kommersielle interesser overtok.

– Det verste for oss som vil spille golf vil være at et stort selskap kjøper anlegget, og bruker det som «hytte» for sine kunder eller ansatte, sa leder i interimstyret Claus Mæland for en måned siden i forbindelse med spekulasjonene.

Nå får han viljen sin, og etter en lang og turbulent sommer ser det ut til at Kongsvinger-golferne endelig har grunn til å smile igjen.

 

Bruk kommentarfeltet under og si din mening!

 

Les også: Interesse for oppkjøp på Liermoen